Europa no és l’única que es mou cap a l’eliminació del roaming

Um altre pas cap a la desaparició global del roaming? Imatge de Kai Hendry a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Xile i Argentina van arribar a un acord per a la supressió progressiva de les taxes de roaming entre ambdós països durant la darrera reunió de les entitats reguladores del mercat de les telecomunicacions.

La XIII reunió de les organitzacions i entitats que, en cada país, s’encarreguen de la regulació del mercat de les telecomunicacions (Regulatel per a l’Amèrica del Sud i BEREC per a Europa) es va celebrar entre els passats 21 i 23 de juliol a Buenos Aires (Argentina).

Entre les sessions de treball i reunions hi ha hagut temps per arribar a acords bilaterals, com al que han arribat Xile i l’amfitriona Argentina per tendir a l’eliminació de les tarifes de roaming entre ambdós països.

Fins a on sabem, de moment no hi ha fites ni dates pactades, tot es resumeix en una declaració d’intencions que va començar per les presidentes d’ambdós països fa uns mesos, i que ara ha passat als responsables de telecomunicacions de cadascun dels respectius governs.

El que si ha trascendit és que l’eliminació del roaming es vol fer a nivell de veu, missatges de text (SMS) i dades.

Com podem veure, la Unió Europea no és l’única que aposta per l’eliminació del roaming malgrat l’oposició de les operadores (desconec què és el que hi diuen en el cas concret de l’acord entre Xile i l’Argentina).

Cal preguntar-se si aquesta és una tendència d’abast mundial i si en un futur a llarg termini veurem l’eliminació del concepte del roaming, quelcom que serà molt benvingut pels qui viatgen però no tant per les operadores i les entitats reguladores nacionals.

Imatge que il·lustra aquest article de Kai Hendry a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: