Facebook comença a oferir serveis de transport de persones

Facebook en un smartphone. Imatge de Maria Elena a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

El seu primer partner és Uber, polèmica i prohibida en diversos països.

Facebook enceta un nou servei a través del seu programari Messenger, o s’està ficant “en un jardí”? O potser ambdues coses alhora?

La companyia de Mark Zuckerberg ha començat a oferir, a través del seu programari de missatgeria instantània associat a la xarxa social homònima, serveis de transport de persones, els quals obrirà a partners, terceres parts que hi podran oferir els seus serveis.

L’argumentació que dóna Facebook és senzilla i coherent: si els usuaris del seu Messenger empren habitualment aquest programari de missatgeria instantània sobre protocol IP per concertar trobades i quedar per anar a llocs i esdeveniments, què millor que oferir-los també una manera d’arribar a la seva destinació?

Podem trobar i reservar un transport sense haver d'abandonar la conversa que estem mantenint

Podem trobar i reservar un transport sense haver d’abandonar la conversa que estem mantenint

Podem trobar i reservar un transport sense haver d'abandonar la conversa que estem mantenint

Podem trobar i reservar un transport sense haver d’abandonar la conversa que estem mantenint

El primer partner de la iniciativa dels nois de Mark Zuckerberg és polèmic i, fins i tot, ha estat prohibit en alguns llocs: Uber. Per això preguntava abans, de manera retòrica, si la xarxa social s’estava ficant “en un jardí”, malgrat que el més probable és que allà on aquest servei estigui prohibit, Facebook es limiti a pactar amb companyies de taxis, que de ben segur seran els altres aliats de l’empresa.

De moment, aquest nou servei es troba disponible als Estats Units i, per gaudir-ne, només cal actualitzar el Messenger a la darrera versió. Per arribar a altres llocs del món farà falta que Facebook arribi a acords amb jugadors locals de l’àmbit del transport de passatgers.

Les possibilitats també podrien passar per incloure en el paquet de serveis de transport mitjans públics, com autobusos, trens o fins i tot avions. L’únic dubte en aquest sentit és fins on està interessada en arribar Facebook.

Fotografia de portada de Maria Elena a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: