Facebook contra el terrorisme

Compartir

La xarxa social més popular del món utilitza un algoritme d’Intel·ligència Artificial per combatre el terrorisme.

 

A través d’un comunicat oficial de Facebook, la xarxa social amb 1.860 milions d’usuaris arreu del món ha explicat que fa front al terrorisme a través d’un algoritme d’Intel·ligència Artificial que analitza les imatges i els textos abans fer-se públics. A més, la xarxa social també compta amb un equip de 150 experts en seguretat que actuen com un filtre i treballen per garantir un bon ús de l’eina digital per part dels seus usuaris. Es tracta d’experts acadèmics en antiterrorisme, antics fiscals, expolicies, analistes i enginyers que parlen un total de quasi 30 llengües.

 

La digitalització ha propiciat una societat més visible en tots els aspectes de la seva vida d’un mateix. La privacitat és cada cop més reduïda i allò que passa en una part del món té impacte en l’altra part. La utilització de les xarxes socials per part de radicals s’ha tornat una gran preocupació per aquestes entitats, així com la publicació d’imatges i missatges que violen i atempten contra els Drets Humans.

 

Per combatre el terrorisme i evitar publicar aquest tipus de continguts, recentment Facebook ha començat a utilitzar diferents eines d’Intel·ligència Artificial que impedeixen la  seva difusió. La xarxa social intenta, sobretot, detectar continguts relacionats amb Estat Islàmic i Al Qaeda, encara que no s’ha pronunciat sobre aquestes organitzacions. Una de les aplicacions del software d’intel·ligència artificial de la xarxa social és la d’analitzar imatges, vídeos i textos, d’aquesta manera intenta evitar que es viralitzi qualsevol imatge propagandística sobre el terrorisme.

 

Però en tot el procés de filtrat d’informació no només hi ha els algoritmes.  Facebook ha assegurat que també disposa de personal especialitzat encarregat de supervisar els continguts sensibles a la xarxa social. A banda de l’equip de 150 especialistes en contra del terrorisme, la marca també compta amb 3.000 treballadors que revisen i treballen pel sistema de denúncies.  La companyia de Mark Zuckerberg ha confirmat també que col·labora amb altres grans empreses per combatre aquest mal, així com Microssof, Twitter i Youtube, institucions de la Unió Europea i altres programes en contra del terrorisme.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: