Facebook utilitzarà drons per fer arribar internet a zones remotes

Compartir

Facebook vol fer arribar internet arreu del món a través del seu projecte ‘internet.org’. 

A través del projecte Internet.org, Facebook vol fer arribar internet arreu del món, fins i tot en aquells llocs on no tenen la tecnologia necessària per fer-ho. A través d’aquesta plataforma han aconseguit que més de mil milions de persones que no tenien accés a la xarxa, ara ho puguin fer a través d’un acord amb operadors mòbils de més de 17 països.

Tot i així, hi ha un 10% de la població mundial que viu a llocs remots sense infraestructura d’internet. És aquí on el Laboratori de Connectivitat de Facebook ha presentat un dron de grans dimensions per donar cobertura d’internet en aquestes zones. Segons l’article publicat per Facebook, el dron anomenat Aquila és un avió de gran resistència, dissenyat per l’equip aeroespacial de Facebook al Regne Unit i està a punt per fer proves de vol. El dron té el tamany d’un Boing 737 però pesa centerars de vegades menys gràcies al seu disseny i l’ús de fibra de carboni. Utilitza energia solar i pot volar fins a 90 dies sense parar a una alçada de 60.000-90.000 peus.

Per crear la xarxa de drons es faria servir una tecnologia làser capaç de moure més de 10Gb per segon a una distància de 10 quilòmetres. A través d’aquesta tecnologia làser i de diversos drons poden crear una xarxa estratosfèrica per fer arribar internet als llocs més remots del món.

Segons Facebook, encara hi ha molta feina a fer i tenen la intenció de col·laborar i compartir les seves troballes amb la comunitat en general.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: