Facebook facilita l’ús de la xarxa Tor a través de la seva app Android

Facebook en un smartphone. Imatge de Maria Elena a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Aquesta nova funcionalitat ens permet navegar, de manera anònima, per la xarxa social des del nostre telèfon.

Després de permetre l’accés a la seva xarxa social a través del navegador anònim Tor (el qual, al seu torn, facilita l’accés a l’anomenada deep web) en ordinadors d’escriptori, ara Facebook ho fa també en smartphones mitjançant el seu client mòbil per a la plataforma Android.

Segons informa l’agència Reuters, per usar aquesta nova funcionalitat només cal actualitzar l’app mòbil de Facebook per a Android i descarregar l’app Orbot, un proxy que permet anonimitzar les connexions a la xarxa. Finalment, cal triar, ja des de l’app de Facebook i amb tot preparat, l’opció de navegar anònimament per la seva xarxa social.

I què aconseguim amb això? Teòricament, que no se’ns puguin seguir les passes. Tor va néixer i ha crescut com a una eina per facilitar l’anonimat a internet, pensat com un navegador per a aquelles persones que viuen en països que pateixen una dictadura i un govern repressiu, minories ètniques i culturals perseguides, o activistes en pro de les llibertats i els drets humans que són perseguits per les seves idees.

Segons continua informant Reuters, la funcionalitat de navegació anònima mitjançant Tor només funciona en Android, i des del Projecte Tor no tenen cap intenció de fer-la arribar al client per a iOS.

Fotografia de portada de Maria Elena a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: