Facebook flexibilitza la seva política de noms

Compartir

La xarxa social tindrà en compte les circumstàncies de les persones que no volen donar el seu veritable nom al registre.

Una de les premises que hem de complir a l’hora de registrar-nos a Facebook és donar el nostre veritable nom, i l’empresa busca corroborar que així sigui, fins i tot demanant-ne documentació legal acreditativa. Hi ha, però, persones que corren un risc vinculant el seu nom a les opinions que aboquen a la xarxa social.

Estem parlant, per exemple, de minories ètniques discriminades, opositors a règims polítics dictatorials, o persones que per idees polítiques, religioses, socials, o per la seva orientació sexual, pateixen el risc no només de ser discriminades, si no de ser agredides o fins i tot pitjor si són identificades.

És per això i és per a aquests darrers, que Facebook ha anunciat una flexibilització en la seva política de noms; a partir d’ara, la xarxa social continuarà demanant el veritable nom de la persona, però aquells qui optin per l’anonimat emprant un malnom, podran escollir un motiu per a fer-ho, com els que he esmentat abans, o d’altres com ser víctima de ciber-assatjament (cyberbullying).

La nova sel·lecció de grup en risc de Facebook

La nova sel·lecció de grup en risc de Facebook

Paral·lelament, Facebook també ha treballat per a què el nombre de persones a les quals se’ls requereix una comprovació extra de la seva identitat es vegi reduït.

Aquestes noves funcionalitats estant essent provades actualment als Estats Units, i segons indiquen els responsables, seran llançades globalment a principis del 2016.

Guillem Alsina
Etiquetes: