Facebook, la segona font de vídeo després de YouTube a Espanya

Compartir

Les mesures preses pels nois de Mark Zuckerberg per potenciar la publicació i el consum de vídeos a la xarxa social han donat els seus fruits.

Segons les estadístiques de comScore per a la Internet espanyola corresponents al gener del 2015 (i que han estat publicades aquest mateix dilluns, dia 16 de març), Facebook és la segona font de consum de vídeo per als internautes espanyols després dels serveis de Google, que es basen en YouTube.

Gràfica de comScore corresponent al gener d'aquest any

Gràfica de comScore corresponent al gener d’aquest any

La diferència entre els dos primers classificats en aquesta particular llista respecte al tercer i successius és abismal. En primer lloc hi trobem un destacadíssim YouTube amb gairebé vint milions d’espectadors únics, traient-li un terç d’avantatge al segon, un Facebook que té tretze milions, el qual duplica el servei musical VEVO amb poc més de set milions. A partir d’aquí, les diferències són molt nímies entre la resta dels llocs.

Facebook s’ha consolidat com una de les principals fonts de vídeo, tant per als usuaris espanyols com a la resta del món. De fet, diversos canvis i adaptacions en la seva interfície d’usuari potencien el consum de vídeo.

Per exemple, a finals del 2013, la xarxa social de Mark Zuckerberg va implantar la reproducció automàtica dels vídeos al timeline encara que amb el so baixat per omissió, per tal de no provocar sobresalts si l’usuari veia un vídeo, per exemple, a la sala d’espera de la consulta d’un metge.

Aquesta i altres mesures de potenciació de l’ús i consum de vídeos han donat resultat, i aquesta forma de comunicació és cada vegada més popular a la xarxa social, i no només per part de les grans marques, sinó també entre els usuaris que comparteixen els seus propis vídeos personals o creacions de tercers, que es converteixen en virals.

En termes de màrqueting, aquestes dades revelen la importància que Facebook comença a tenir per als qui produeixen vídeo, ja sigui per les seves pròpies iniciatives o per a terceres parts. Ara, a més de crear un canal a YouTube, cal tenir molt en compte d’alimentar la pàgina de Facebook (o el perfil) també amb vídeo per obtenir un bon posicionament entre l’audiència.

Guillem Alsina
Etiquetes: