Facebook millora el format dels articles que hi escrivim

Compartir

Inclou novetats a les “notes“, com ara una imatge de portada i títols diferenciats. En poder-les publicar com si fossin entrades d’un blog, pretén Facebook fer la competència a aquesta forma de publicació?.

Amb unes xarxes socials que guanyen cada dia més importància en la comunicació entre internautes, entre persones, Facebook ha presentat novetats en la seva funció de “notes” que permet acostar més aquestes al què és una entrada de blog.

Les novetats les trobem en el formateig de la nota, a la qual ara podem assignar una imatge de capçalera i un títol en lletra més gran i, per tant, destacada. El conjunt, un cop publicat, queda com l’entrada d’un blog feta amb WordPress o mitjançant Blogger.

I, de fet, la nota s’ha de poder fer pública de manera que sigui visible tant des de dins de Facebook com des de fora de la xarxa social, malgrat que jo he tingut problemes en aquest darrer aspecte en les proves que he fet, fins i tot quan he canviat la privacitat de l’usuari en el qual estava provant-ho, de tancat i només visible per a mi, a públic.

Probablement, la implementació d’aquestes notes és massa recent, i encara cal acabar-hi de treballar per pulir certs aspectes, essent aquest un d’ells.

Cal preguntar-se també si, amb aquesta possibilitat, Facebook intenta fer la competència als blogs. Malgrat que les facilitats per a publicar dins de la xarxa social son molt grans, moltes són les entrades que deriven lectors cap a fora de la xarxa social i que, si es poguessin mantenir dins d’aquesta, significarien un augment dels minuts que hom s’hi passa i dels continguts que hi veu. I això ajudaria en el negoci publicitari de Facebook.

És, doncs, poc probable que Facebook intenti lluitar amb el que són les publicacions externes, però si que intentarà esgarrapar alguns lectors a aquests mitjans per tal de millorar les seves estadístiques.

Guillem Alsina
Etiquetes: