Facebook reforça l’oferta de Messenger amb trucades de vídeo

Compartir

La xarxa social posa Messenger a l’alçada de WhatsApp amb la possibilitat de realitzar videoconferència en els seus clients mòbils.

Segueix la guerra de les apps i serveis de missatgeria instantània a través de protocol IP amb un nou anunci, aquest cop per part de Facebook: la introducció de la capacitat de trucar per videoconferència a qualsevol dels nostres contactes des del nostre smartphone, sigui aquest un dispositiu Android o un iPhone.

Dins de qualsevol conversa que estigui en transcurs, i amb tan sols prémer amb el dit sobre la icona d’iniciar la videoconferència, enviarem una petició al nostre interlocutor que, si l’accepta, iniciarà la transmissió d’àudio i vídeo.

Facebook Messenger és un servei de missatgeria instantània a través de tecnologia IP encara poc utilitzat de manera general si el comparem, per exemple, amb WhatsApp, el servei líder en aquest àmbit.

WhatsApp, també propietat de Facebook, ha introduït recentment les trucades de veu via IP i, de moment, no sembla que tingui plans per a introduir les videotrucades, tot i que seria el següent pas lògic. Tampoc sembla que s’hagi de fusionar en algun moment amb Messenger, tot i que si que s’especula amb alguna mena d’integració en el futur amb la xarxa social Facebook per tal de poder realitzar trucades de WhatsApp i enviar missatges en aquest sistema directament des de la xarxa social.

Tot i això, i almenys de moment, tots dos productes queden molt diferenciats. El problema d’unificar-o apropar-se també ve donat per la manera d’identificar-se i usar cadascun d’ells: mentre que a WhatsApp l’identificador és el número de mòbil i està concebut per a les comunicacions en mobilitat, a Facebook és un nom d’usuari i el seu enfocament és diferent.

Malgrat que aquestes barreres tecnològiques poden ser superades, Facebook es podria trobar amb usuaris de WhatsApp reticents a haver-se de fer un perfil a la xarxa social i, al revés, usuaris de Facebook reticents a haver de proporcionar el seu número de telèfon mòbil. I un canvi de tipus d’usuari de WhatsApp potser podria fer-li perdre bona part dels 800 milions d’usuaris que ara té.

Messenger queda, per als usuaris, molt restringit a contactar a través de Facebook amb els mateixos usuaris de la xarxa social, presumiblement en molts casos quan no tenen a l’abast un altre sistema com el mateix WhatsApp.

Guillem Alsina
Etiquetes: