Facebook s’afegeix a la febre del vídeo en viu

Compartir

Farà la competència a Periscope i altres serveis d’emissió de vídeo en temps real.

Facebook ha començat a desplegar la funcionalitat de vídeo en viu i en directe (Live Video) que ja havia començat a provar en un cercle reduït d’usuaris el passat desembre, i que permet emetre des d’un telèfon mòbil d’una manera molt senzilla, a través de la xarxa social.

Els vídeos emesos en directe es poden seguir en el perfil d’aquell usuari que els emet, i aquest pot veure en tot moment quantes persones n’estan seguint l’emissió i quins dels seus amics ho estan fent. Posteriorment, el vídeo queda emmagatzemat com un vídeo més que haguem penjat a Facebook i, per tant, es pot seguir consultant per part d’aquells qui no n’hagin pogut seguir l’emissió en directe.

De moment, la disponibilitat d’aquesta nova funcionalitat es troba restringida als usuaris de l’iPhone als Estats Units, però des de la mateixa Facebook ja indiquen que s’anirà estenent a la resta dels usuaris paulatinament al llarg de les properes setmanes.

D’aquesta manera, la xarxa social creada per Mark Zuckerberg puja al carro del vídeo en directe, una de les tendències que, segons afirmen els analistes, dominaran aquest 2016.

Abans que Facebook, altres xarxes socials s’han aventurat amb el vídeo en viu i en directe, com Twitter a través de Periscope, un servei que està gaudint de força èxit.

Guillem Alsina
Etiquetes: