Fes més àgil la teva feina amb Gmail

Compartir

Us proposem una sèrie de dreceres de teclat que us ajudaran a fer certes tasques amb més rapidesa i eficiència que si només emprem la interfície gràfica.

Malgrat que el ratolí domina sobre el teclat des de fa molt de temps per a tot allò que sigui gestionar la interfície d’usuari dels moderns sistemes operatius així com de totes les aplicacions sempre i quan no es tracti de l’entrada de dades, la majoria dels programes i sistemes encara compta amb suport per a dreceres de teclat, combinacions de tecles que permeten accelerar determinades tasques.

L’aplicació web de Gmail és un d’aquests programes que disposa d’una sèrie de combinacions de tecles que permeten fer més fàcil i ràpida la nostra tasca.

Per començar, podem veure una relació de les dreceres disponibles si premem la tecla que conté el símbol d’interrogació ( ? ).

La pantalla informativa amb el llistat de les dreceres de teclat que podem fer servir a Gmail (clic per a ampliar)

La pantalla informativa amb el llistat de les dreceres de teclat que podem fer servir a Gmail (clic per a ampliar)

En aquesta mateixa pantalla haurem d’activar (com podem veure a la línia groga) una sèrie de dreceres que, per defecte, estan desactivades.

Un cop fet això, la llista d’accions que podrem fer amb tan sols prémer una o dues tecles inclou les tasques més comunes i habituals.

Així, si ens trobem a la safata d’entrada, prement la tecla c crearem un nou missatge de correu electrònic buit, o si premem la tecla d també obrirem un nou missatge, però aquest en una altra pestanya diferent del navegador.

Si estem llegint un missatge de correu electrònic i premem la tecla r, automàticament anirem a l’àrea de resposta que trobem a la part inferior de cada missatge que rebem i començarem a redactar-la.

Per a seleccionar missatges a la safata d’entrada, podrem prémer la tecla * seguida de la u per marcar automàticament tots els correus marcats com a no llegits, o * i r per seleccionar tots els missatges llegits.

Si sou d’aquelles persones que gestioneu diàriament un gran volum de correu a través de la interfície web de Gmail, us recomano que examineu detingudament tota la llista de dreceres de teclat que us ofereix aquest servei en línia, ja que de ben segur en trobareu algunes que us simplificaran en gran mesura el dia a dia.

Guillem Alsina
Etiquetes: