Fes-te tu mateix el teu tràiler d’un film famós!

Imatge de Nicolas Nova a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Les “suecades” són reproduccions casolanes de tràilers de pel·lícules de Hollywood.

Imatge de portada de Nicolas Nova a Flickr sota llicència Creative Commons

La moda del DIY (Do It Yourself, fes-t’ho tu mateix en anglès) fa temps que va arribar al cinema i, més concretament encara, als tràilers. I és que aquestes petites creacions que resumeixen un film s’han convertit en una mena d’obra d’art per elles mateixes, agraden i gràcies a les noves tecnologies, són susceptibles de ser copiades o reproduïdes d’alguna manera.

I això és el que han fet molts virtuosos del YouTube: tornar a filmar, ells mateixos, tràilers de conegudes pel·lícules, amb vestuari i efectes especials fets a casa, però amb un resultat prou bo.

A aquests tràilers se’ls anomena “suecades”, mot que podem escoltar per primer cop, i que dóna origen a la pràctica, al film “Rebobineu, si us plau” (“Be Kind Rewind“, 2008, interpretada per Jack Black i Mos Def).

La trama gira al voltant de dos treballadors d’un videoclub situat en un barri deprimit de Nova Jersey (Estats Units) que, per error, destrueixen el contingut de les cintes de vídeo VHS i, llavors, decideixen recrear-les ells mateixos en forma de tràiler per continuar llogant-les als clients de sempre. En un moment donat, decideixen anomenar-les “suecades”, argumentant que venen de Suècia.

Tot seguit, i per tal que us en feu una idea, us oferim un recull d’algunes de les millors “suecades”:

Quina t’ha agradat més? T’animes a fer la teva “suecada” i enviar-nos-la?
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: