Firefox introdueix les notificacions push

Compartir

S’equipara en aquest aspecte amb Chrome, que ja les tenia des de feia una mica menys d’un any.

Les notificacions push permeten als serveis en línia i pàgines web enviar-nos un missatge per avisar-nos quan tenen novetats per a nosaltres. Un exemple típic és el del servei de correu electrònic que es consulta via webmail, i que ens pot ensenyar una notificació cada vegada que ens entra un missatge de correu electrònic nou.

També tenim un exemple en les xarxes socials, com Facebook, que ens poden avisar de nous comentaris que algú hagi fet als nostres posts en el mur, o de l’activitat dels nostres contactes. Són un equivalent per a sistemes operatius d’escriptori de les notificacions dels smartphones que ens indiquen l’arribada de nous missatges, per exemple, i que veiem a la barra d’estat que tenim a la part superior de la pantalla.

Google Chrome ja les incorpora des de fa alguns mesos per al seu navegador d’escriptori, i ara és Firefox el que adopta les notificacions push en sistemes desktop, en les seves versiones per a Windows, Mac OS X i GNU/Linux.

De la mateixa manera que amb Chrome, en Firefox haurem de donar permís explícit a cadascun dels llocs web que ens permetin emprar notificacions per a què ens les facin arribar, i aquestes seran mostrades quan s’esdevingui algun fet que les dispari, encara que no tinguem carregada en cap pestanya de cap finestra la pàgina que les origina.

És a dir, que si tenim el Firefox obert i li hem donat permís per a què mostri notificacions del nostre servei de correu electrònic però no hem obert cap pàgina d’aquest darrer en cap moment, igualment se’ns mostraran les notificacions de nous missatges entrants.

Això és útil per a les pàgines i serveis en línia en les quals es desplega molta activitat, ja que ens permet estar-ne al corrent sense haver-los de carregar, i ser sel·lectius amb el que més ens interessa, aprofitant més bé el nostre temps.

Tal i com ens explica Mozilla al seu blog, l’usuari pot controlar, a través de la configuració del navegador, tots els aspectes relacionats amb les notificacions.

Per als desenvolupadors, les notificacions de Firefox són compatibles amb les de Chrome, ja que ambdós navegadors empren l’estandard Web Push W3C.

Guillem Alsina
Etiquetes: