Girona acollirà aquest cap de setmana la Viquitrobada anual

Una imatge de la Viquimarató de l'any passat. Gentilesa de la Direcció General de Política Lingüística
Compartir

Dos dies intensos amb moltes activitats en un moment dolç per a la versió en català de l’enciclopèdia lliure i tots els projectes que la rodegen.

Amical Wikimedia, l’entitat que coordina i promou la confecció i ús de l’enciclopèdia lliure Viquipèdia (versió en català de la Wikipedia) i els projectes que hi orbiten al voltant, ha anunciat la celebració de la Viquitrobada anual aquest cap de setmana del 14 i 15 de novembre a Girona.

D’aquesta manera, la capital del Gironès succeeix a Tarragona com a seu de la trobada, que enguany celebra la seva vuitena edició.

L’epicentre de l’esdeveniment serà la bilbioteca pública Carles Rahola, en la qual s’hi trobaran una cinquantena de viquipedistes procedents de tots els territoris de parla catalana englobats als Estats Espanyol i Francès, així com viquipedistes de llengua catalana d’Alemanya.

A més de les sessions de treball dels viquipedistes, les dues jornades que acolliran la trobada també estaran trufades d’actes i conferències paral·lels, com la sessió pràctica d’OpenStreet Maps (alternativa oberta a Google Maps i altres serveis propietaris de mapes i geolocalització), una xerrada sobre drets d’autor i coneixement obert, o sobre el multilingüisme.

Podeu veure’n el programa complet al lloc web de la Viquipèdia.

En constant evolució i creixement, la Viquipèdia s’ha consolidat al llarg dels anys com un dels projectes punters i capdavanters de la presència del català a internet, i també una de les causes de la bona salut de la nostra llengua a la xarxa de xarxes; fou la segona versió idiomàtica en néixer després de l’anglesa, i sempre ha aparegut en les posicions més altes del rànquing de mesura de qualitat de l’enciclopèdia.

Actualment, la Viquipèdia compta amb 482.000 articles, i sembla que no assolirà la fita d’arribar al mig milió abans d’acabar l’any. Per tal d’aconseguir-ho, l’Amical Wikimedia ha fet una crida a institucions i entitats per a què hi col·laborin activament.

Fotografia de portada de la Viquimarató del 2013, gentilesa de la Direcció General de Política Lingüística

Guillem Alsina
Etiquetes: