Girona acollirà la Catosfera d’aquest any

Compartir

Es celebrarà del 20 al 28 de març, amb un cap de setmana de jornades i una sèrie d’activitats paral·leles els dies següents.

La reunió de la blogosfera catalana abandonarà enguany la ciutat de Granollers que la va veure néixer i créixer per anar a recalar a Girona. Les jornades es celebraran entre el 20 i el 21 de març, mentre que entre el 23 i el 28 es realitzaran fins a una desena d’activitats relacionades en diferents escenaris de la ciutat.

La celebració de les jornades, el 20 i el 21 de març, es realitzarà a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè.

Com cada any, la Catosfera girarà al voltant d’una temàtica concreta, una màxima que en conduirà el desenvolupament i les ponències. Enguany, aquesta serà “internet, estructura d’estat“, i s’hi analitzarà el paper de la xarxa de xarxes en temes com la projecció internacional de Catalunya, el turisme, la legalitat, o la comunicació.

Entre els ponents d’enguany hi trobem Albert Castellón (Moritz i Parlem), Pep Salazar (Mobile World Capital), Imma Tubella (UOC), Gina Tost (Generació Digital), David Darnés (Ubisoft), Benjamí Villoslada (Menéame), Carlos Sánchez Almedia (Bufet Almeida), Saül Gordillo (El Periódico), Bernat Dedéu (filòsof), Miquel Curanta (Tr3sc) o Francesc Bellmunt (Cercle de Cultura).

Pel que fa a les activitats paral·leles que es duran a terme, m’agradaria destacar-hi les que es realitzaran el dissabte dia 28 a la nova infraestructura pública de la ciutat, la biblioteca Carles Rahola: una Viquimarató per part de l’Amical Wikimedia, un taller de traducció de programari a càrrec de SoftCatalà, i una CryptoParty on s’ensenyarà als assistents a navegar per Internet de manera segura.

El programa complet pot ser consultat a la web de la Catosfera.

La inscripció a l’esdeveniment és gratuïta però cal fer-la perquè les places són limitades.

Guillem Alsina
Etiquetes: