Google arregla, en 24 hores, un cas de discriminació del català

Compartir

L’ús d’AdSense havia estat bloquejat a una publicació en català, precisament per no emprar una de les llengües reconegudes pel servei. Google ha trigat un dia a rectificar.

Marc Estarriola, director del digital AraGirona, es queixava aquest dilluns via Twitter que Google havia suspès el compte d’AdSense de la publicació emprant com a argument que l’idioma en el qual publica no és un dels que permet el servei:

 

La missiva de Google ha estat interpretada ràpidament com un nou cas de catalanofòbia.

AdSense és un servei ofert per Google que permet als llocs web, comerços electrònics i altres iniciatives, col·locar anuncis a la xarxa publicitària de la companyia, un servei de pagament que és un dels que més diners dóna a la multinacional de Mountain View.

Poc ha trigat Google a rectificar, amb prou feines 24 hores, i amb una missiva en la qual indicava que a l’AraGirona ja havien pres les mesures pertinents per no violar la política del servei:

No obstant això, AraGirona no ha introduït cap canvi i continua publicant en català.

S’ha trobat la publicació amb un treballador amb excés de zel en la seva feina? Potser un nacionalista espanyol que no ha volgut perdre l’oportunitat de marcar un gol per la seva “causa”? Un error de procediment?

Sigui com sigui, Google no ha donat més explicacions del fet, i ho ha deixat tot com si hagués estat un problema de la publicació, no d’ells.

Recordem que en altres casos, el català encara està vetat, com a TwitterAds, el servei d’anuncis de la xarxa de microblogging. Diversos anunciants que han intentat fer campanyes en la nostra llengua han patit la censura de Twitter en no deixar que aquestes tiressin endavant.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: