Google Docs permet exportar a ePub

Compartir

El format de llibre electrònic per excel·lència adapta el text automàticament a qualsevol pantalla.

Emprat en maquinari lector de llibres electrònics així com en apps destinades a la mateixa finalitat, el format ePub presenta diversos avantatges en comparació amb altres formats per a la publicació de documentació electrònica, com ara el PDF.

Entre aquests, adaptar el text i les imatges a la mida de la pantalla, evitant que l’usuari hagi de fer córrer el text d’esquerra a dreta de la pantalla i viceversa per tal de poder-lo llegir a una mida còmoda. També, i a diferència d’altres formats com l’HTML, reuneix tots els components del document (com ara les imatges) en un sol fitxer, facilitant-ne la còpia i transmissió entre persones.

És un format de fitxer obert, pel que la seva implementació en un dispositiu és lliure i gratuïta per als fabricants, pel que és fàcil d’emprar per part d’empreses i programadors per als seus projectes.

Ara, Google Docs, la suite ofimàtica en línia de la companyia del cercador, ha incorporat la possibilitat de descarregar un fitxer de text en format ePub, juntament amb els altres formats que ja permetia amb anterioritat com el .docx (Microsoft Word), .odt (OpenDocument, com LibreOffice), o PDF.

Amb això, a qui li interessi redactar documentació per al seu lliure intercanvi i publicació, ja gaudeix d’una eina més per a poder-ho assolir sense haver de necessitar d’un programari extern.

Per convertir un document de Google Docs al format ePub és tan senzill com desplegar el menú Fitxer i, d’aquest, escollir l’opció “Baixa com a…” per passar seguidament a fer clic sobre l’ePub.

Google_Docs_export_ePub

Guillem Alsina
Etiquetes: