Google oferirà alertes sobre desastres en el cercador i els mapes

Compartir

El cercador més popular en tot el món, Google, ha anunciat a través del seu blog corporatiu que pròximament oferirà alertes d’informació sobre desastres en el seu motor de cerca i en la seva aplicació de mapes. D’aquesta manera, quan una persona busqui un incident podrà trobar notícies actualitzades o telèfons d’emergència sobre el tema, entre molts altres recursos. Segons el vicepresident d’enginyeria de la signatura, Yossi Matias, “durant la crisi, pot ser que vegis una Alerta SOS a dalt dels resultats de cerca quan busquis un incident o un lloc”.

El directiu va explicar que els usuaris que busquin a través del cercador trobaran mapes, notícies i informació complementaria com telèfons d’emergència, pàgines web i traduccions de frases útils si és possible.

 

Col·laboració amb Creu Vermella

Google va col·laborar amb organitzacions com Creu Vermella o l’Agència Federal de Gestió d’Emergències per poder activar aquesta funció. Segons Robert Glenn, el director de la segona associació, “La ràdio i la televisió van ser una vegada els únics canals per donar informació ràpida en una emergència, però internet i els telèfons mòbils s’han tornat cada vegada més importants”.

 

Altres funcions

De moment, Google ja disposa d’altres funcions relacionades amb la resposta a situacions d’emergència, com un cercador de persones, un mapa de crisi i un sistema d’alertes públic.

Altres companyies com Facebook, ja permeten  de de fa temps als usuaris comunicar a les seves amistats si es troben fora de perill quan ocorre un incident prop d’ells.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: