Google optimitza Chrome per a Mac

Compartir

Optimització del consum de la CPU, i canvi en la prioritat de renderització de les pàgines, dues de les millores per a fer-lo més ràpid i lleuger.

Una de les principals queixes dels usuaris del navegador web Google Chrome és l’excessiu consum de recursos que aquest fa. La situació és especialment punyent en la plataforma Mac OS X d’Apple, on el navegador de la companyia del cercador és considerat tot un malgastador de recursos. Altres opcions com Firefox o Safari li passen molt al davant i li conquereixen usuaris gràcies a oferir més velocitat i menys consum de recursos.

Si bé en un ordinador de sobretaula, el consum de recursos no és tan important, en un portàtil és vital. I això perquè incrementar els recursos consumits (de memòria, de processador, d’accés a disc) equival a augmentar el consum energètic, i això implica gastar més bateria, amb la qual cosa reduïm el temps operatiu d’aquesta en desconnexió de la xarxa elèctrica, un paràmetre vital en qualsevol ordinador portàtil per a treballar en mobilitat.

A la companyia de Mountain View en són ben conscients, d’això, i s’han posat a la feina de solucionar-ho. I Google ha anunciat les novetats per a Chrome en Mac OS X a través del compte de Google+ de Peter Kasting, enginyer sènior de programari que treballa en l’equip de la interfície d’usuari de Google Chrome.

Segons indica Kasting, el codi font de Chrome per a Mac ha rebut una sèrie de ‘retocs’ que han fet que aquest navegador web guanyi en rendiment i disminueixi el consum de recursos.

Entre les millores que s’han fet a Chrome sobre Mac OS X i que explica Kasting, hi trobem el canvi de prioritats en la renderització de les pàgines web. El procés de renderització és la preparació que es fa de la pàgina per a què pugui ser vista per l’internauta (és a dir, la presentació) i que, fins ara, tenia la mateixa prioritat per a les pestanyes que estaven en primer terme així com les que romanien en segon terme.

Això provoca que molts cops, l’usuari s’hagi d’esperar un temps superior a l’aconsellable perquè una pàgina està acabant de ser preparada per a renderitzar, amb el procés congelat perquè ho està essent una pàgina que es troba en una pestanya que no s’està visualitzant en el mateix moment però que ha d’acabar de ser preparada.

A partir d’ara, les coses canvien, i Chrome donarà més prioritat a les pàgines que es troben en primer pla, les que està veient l’usuari.

El consum de CPU també s’ha optimitzat per a què sigui menor, i que el programa perdi menys temps en operacions secundàries.

Què n’hem d’esperar de tot plegat els usuaris habituals de Chrome en Mac OS X? Doncs un navegador més ràpid, que impacti menys en memòria i que acabi per consumir menys bateria. En definitiva, deixar de plantejar-nos el fer-li el salt cap a una altra alternativa.

I quan ho podrem veure això? Kasting no ha donat dates, però per la frase final en què indica que l’equip de desenvolupament de Google Chrome és conscient dels problemes i no deixarà als usuaris sols amb ells, així com que les millores introduïdes ara només són el principi, suposem que ho podrem veure en la propera o properes actualitzacions automàtiques del programa.

Google Chrome per Mac OS X també va trigar molt en disposar d’una versió del programa de 64 bits, quelcom disponible per a Windows i GNU/Linux des de ja fa molt de temps. No fou fins al darrer trimestre del 2014 que els usuaris en pogueren gaudir.

Guillem Alsina
Etiquetes: