Hackegen un vibrador

Compartir

La diversitat d’objectes connectats avui en dia és, senzillament, impressionant, i ens en podem trobar en totes les categories imaginables. Posem un exemple que segurament a molts de vosaltres us sorprendrà: les joguines sexuals.

El We-vibe 4 Plus és un vibrador connectat (a Internet, ens referim…) que es pot controlar remotament des d’una aplicació mòbil disponible per a iOS i Android, de manera que es pot fer anar des de qualsevol lloc del món.

I ara potser us preguntareu per què a algú li podria interessar fer anar una joguina que es fa servir en la intimitat de la solitud de manera remota? Doncs, senzillament, perquè ja fa temps que aquestes joguines han deixat de ser patrimoni exclusiu de “jugadores en solitari” per passar a formar part del món de la sexualitat compartida per la parella, i que tot sovint un dels dos (o ambdós) membres ha de marxar lluny per uns dies o un període perllongat. I això no necessàriament ha d’implicar que s’abandonin les relacions sexuals compartides.

Les joguines sexuals connectades s’afegeixen a les eines més “tradicionals” que han estat aprofitades per mantenir el caliu de les relacions a distància, com ara la videoconferència (i, molt abans, les trucades telefòniques “calentes”).

El problema? Que, com tot allò que està connectat, un vibrador també pot ser hackejat i la seva seguretat penetrada (redundància?), prenent-ne el control per part d’un ciberatacant.

Això és el que han demostrat a la convenció Def Con (una de les més prestigioses sobre seguretat) els hackers coneguts pels sobrenoms de FollowerGoldfisk, els quals han presentat un conjunt d’eines de programari que els permeten explotar les vulnerabilitats en el software del We-vibe 4 Plus i prendre’n el control.

Arribats a aquest punt, podeu estar-vos preguntant per què a algú podria interessar-li prendre el control d’un vibrador. Tan sols una paraula, la gravetat de l’acció a la qual es refereix ja ho explica tot: violació.

El We-vibe 4 Plus està dissenyat de tal manera que es pot portar tot el dia posat i fer-lo servir en el moment que es vulgui. Si algú aconsegueix guanyar els privilegis per a activar-lo remotament, el pot activar quan vulgui, independentment de la voluntat de qui el porti posat.

Mantenir relacions sexuals contra la voluntat de l’altre, es miri com es miri i per on es miri, és una violació. És clar que el problema és que els codis legals actuals no tenen tipificat el delicte quan es tracta de la intrusió cibernètica en un dispositiu com ara un vibrador connectat.

Els dos hackers responsables del descobriment posen sobre la taula una possibilitat també força inquietant i que probablement no se’ns acudiria a cap de nosaltres a primer cop d’ull: el control de la dissidència política per part de governs totalitaris. Vindria a ser una mena d’orgasmatrón (veure “El dormilega”, de Woody Allen).

Poder controlar remotament una joguina sexual en el món real vindria a ser la cara fosca d’una escena tan divertida en el cinema com la que ens ofereix Katherine Heigl a “La crua realitat”.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: