3 herbes sagrades de l’Ayurveda per rejovenir

gotu-kola-rejovenidora
Compartir

L’Ayurveda és una medicina tradicional índia que s’ha practicat des de fa mil·lennis i actualment és considerada per l‘Organització Mundial de la Salut com una pràctica útil de la medicina alternativa. Es va desenvolupar gràcies a la saviesa de ioguis, swamis i antics metges –tant homes com a dones– d’aquesta regió, els qui van considerar que la seva saviesa i coneixement li facilitaria a altres persones aconseguir una bona salut, així com harmonia i balanç a nivell tan intern com a extern.

D’acord amb els textos sagrats de l’antiga Índia, cada persona posseeix un tipus únic de cos –o constitució personal, anomenat prakriti– que requereix un treball intern per aconseguir una salut òptima i harmonia en la vida. Això vol dir que cada tipus de cos –vata, prim i procliu a l’element de l’aire; pitta, d’estructura mitjana i procliu a l’element del foc; i kapha, gran i procliu als elements de l’aigua i la terra– té necessitats sistèmiques específiques d’energia en termes de dieta i estil de vida.

Herbes sagrades ayurvèdiques per rejovenir!

D’alguna manera, quan ens assegurem que aquestes necessitats siguin satisfetes, gaudim d’una bona salut i un bon estat d’ànim, ens trobem en equilibri i harmonia; en cas contrari, sofrim malalties, estrès i desequilibri emocional.

Existeixen aliments que brinden un balanç per a cada tipus d’estructura. Per exemple, pels vata són ideals els olis, però els kapha i els  pitta requereixen més espècies. Per començar una dieta saludable Ayurveda style, a YCOM et compartim tres herbes sagrades que ajudaran a rejovenir el cos i la ment, des de l’interior:

1. Gotu Kola, per equilibrar la ment

Aquesta planta ajuda a harmonitzar els tres tipus d’estructures, ja que és un adaptògen suprem vinculat amb la millora mental. Contribueix a crear un balanç en el sistema nerviós i el funcionament cerebral, per la qual cosa disminueix els símptomes d’ansietat, depressió i distracció. Comença amb 1/4 de culleradeta al dia en un te o com a condiment.

2. Shilajit, per generar un balanç entre ment i cos

Mantenir l’equilibri entre ment i cos no és una activitat molt fàcil en el soroll d’una ciutat. No obstant això, aquest remei ayurvèdic, que és una biomassa d’un bosc prehistòric en l’Himàlaia, és una substància resinosa de color negre increïblement rica en minerals. Es tracta d’un tònic ric en elements de terra, que ens allibera de l’estrès en tot el cos, ajudant-nos a rejovenir cada sistema dins d’ell.

3. Ghee, per restaurar, rejovenir i equilibrar ment i cos

També anomenat “essència de vida” o “energia de la vida”, aquesta mantega aclarida redueix els efectes de l’estrès, una dieta pobra i els símptomes de burnout. En ajuntar-ho amb la pràctica de ioga i un treball diari de respiració, una vida saludable podrà ser més fàcil d’aconseguir.

Gemma
Etiquetes: