‘Hotline’ per resoldre els dubtes sobre la factura electrònica

Fotografia de Maurina Rara a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Permetrà no només que es preguntin els dubtes, sino també aconseguir referències de proveïdors TIC que puguin implantar les solucions.

La Generalitat i el Consell General de Cambres de Catalunya han anunciat conjuntament l’activació d’una línia telefònica en la qual s’atendran els dubtes dels empresaris i professionals del sector sobre la factura electrònica. Aquesta línia té el número 902 881 699.

Per factura electrònica no em refereixo, senzillament, a una factura en format PDF o equivalent, que no deixa de ser idèntic a un paper escanejat, si no un document en format digital processable pels programes de facturació i comptabilitat, que els permeti introduïr les dades de la factura (preus, impostos, dades fiscals, conceptes,…) de manera automatitzada en els seus sistemes, tot comprovant l’autenticitat i legitimitat de l’emissor.

Per llei, les factures dels proveïdors de l’administració pública amb un muntant superior als 5.000 euros han de ser obligatòriament en format electrònic.

Si bé en les grans empreses la facturació electrònica ja és quelcom habitual, en les petites empreses i els professionals independents el seu ús no s’ha estès.

El nou servei de “línia calenta” telefònica permet als empresaris i responsables de facturació de les empreses que treballen amb l’administració pública resoldre els seus dubtes i ser dirigits a proveïdors TIC que podran implementar les solucions adequades a la seva organització.

El servei dóna cobertura al 100% del territori català i compta amb un equip de suport, ampliable en cas que fos necessari, que pot atendre 400 trucades mensuals de mitjana. L’equip està format per un perfil de primer nivell (resolució de consultes bàsiques) i un perfil d’expert en la matèria (segon nivell, per a la resolució de consultes més avançades).

Aquesta actuació s’emmarca dins del conveni d’encàrrec de gestió entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Empresa i Ocupació, i el Consell General de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya.

En el marc del mateix conveni i del pla iDigital, la Generalitat també organitza una sèrie de jornades informatives presencials sobre la factura electrònica.

Imatge de portada de Maurina Rara a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: