HP i La Salle creen a Barcelona un centre d’innovació en xarxes definides per programari

Fotografia de Felix Triller a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Manquen professionals per formar en aquesta disciplina amb gran futur, i en la qual hi haurà vacants disponibles.

HP i La Salle Campus Barcelona-URL han subscrit un acord de col·laboració que portarà a la creació d’un Centre d’Innovació en Tecnologia de Xarxa per a la formació de futurs professionals en Xarxes Definides per programari (SDN, Software Defined Networks).

El paradigma de les SDN separa el que és el maquinari de les xarxes del programari de control, permetent als administradors abstreure’s del primer per centrar-se en el segon, escalant a voluntat el volum de la xarxa i els serveis que aquesta ofereix. És un paradigma cada cop més emprat en grans organitzacions com ara empreses, fins i tot entre oficines geogràficament allunyades, per tal d’oferir serveis a tots els treballadors tractant les diverses xarxes com una de sola i escalable.

Durant l’acte de presentació d’aquesta iniciativa hi han estat presents Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya; Josep Martí Santos Fernández, director general de La Salle Campus Barcelona-URL; José María de la Torre, Vicepresident i Director General d’HP Enterprise Group Iberia; César Vallecillo, Director d’HP Networking Iberia, i Guiomar Corral, Directora Acadèmica d’Enginyeria de La Salle Campus Barcelona-URL.

Mitjançant el conveni signat entre la La Salle i HP, s’establirà una estreta col·laboració entre ambdues entitats en l’àmbit de les Xarxes Definides per Programari. Per a això, es formaran els alumnes, futurs professionals del sector, i els professors per a què coneguin de primera mà i a través d’experiències reals, aquesta tecnologia.

L’objectiu acadèmic és introduir una assignatura d’últim any de Grau d’Enginyeria Telemàtica, així com potenciar el seu estudi en els treballs finals de grau. Al llarg d’aquest curs acadèmic 2014-15, l’assignatura s’anirà incorporant de manera gradual, com a prova pilot, i s’espera haver instaurat plenament en els curs de grau per al proper curs 2015-2016.

Fruit d’aquest acord, La Salle Campus Barcelona-URL acollirà un Centre d’Innovació amb les últimes tecnologies proporcionades per HP, convertint-se en la primera universitat de Catalunya que formarà futurs professionals en aquesta tecnologia. De la mateixa manera, La Universitat es situarà a l’avantguarda d’aquest nou camp, que suposa un enorme potencial de desenvolupament i generació futura d’oportunitats de negoci i treball, de manera que destacarà com a referent en el desenvolupament d’aplicacions en aquest entorn.

Concretament, HP s’encarregarà de formar els professors que estiguin al càrrec del Centre i establirà una dotació econòmica de 3.000 dòlars per tal de premiar la millor aplicació desenvolupada per alumnes de la Universitat. Per la seva banda la Universitat, a més de cedir les instal·lacions per ubicar el nou Centre d’Innovació en Tecnologia de Xarxa, inclourà noves ofertes formatives sobre tecnologia SDN per als alumnes.

Sense cap mena de dubte, aquesta és una oferta formativa molt atractiva en un terreny que ara comença a explotar i en el que de ben segur hi haurà demanda de llocs de treball en un futur proper.

Imatge de portada de Felix Triller a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: