Imprescindible actualització per al Flash d’Adobe

Compartir

El reproductor de Flash en les principals plataformes de programari es veu afectat per fallades de seguretat molt greus que poden comprometre la nostra seguretat.

Tots nosaltres, en algun moment, veiem continguts en Flash, en siguem conscients o no, ja que tot i anar a menys a la web, encara són molts els continguts existents i encara se’n desenvolupen. Al mateix temps, Flash és el responsable de moltes de les fallades de seguretat greus que pateixen els PCs, havent rebut moltes crítiques al respecte i essent aquest el taló d’Aquil·les que, finalment, l’ha fet caure en desgràcia.

Precisament, la darrera actualització per al reproductor Flash Player que Adobe ha publicat el que fa és corregir una sèrie de vulnerabilitats que poden permetre a un atacant prendre el control de la màquina afectada.

Això vol dir que, en el cas que la versió de Flash que tenim instal·lada al nostre ordinador es vegi afectada per un dels problemes detectats, un cibercriminal pot atacar-lo reeixidament, prendre’n el control sense que ens n’adonem, i emprar-lo com a plataforma per realitzar atacs, a més de robar-nos dades personals de tota mena com ara les bancàries.

Les plataformes afectades són pràcticament tots els sistemes operatius d’escriptori o, pel cap baix, els més coneguts i populars: Windows, Mac OS X, GNU/Linux i Chrome OS. Fins i tot el navegador web Edge de Microsoft es troba afectat, el que vol dir que els usuaris de Windows 10 no estan segurs.

L’actualització es pot descarregar des del centre de descàrregues d’Adobe, amb els enllaços adequats a la pàgina en la qual la companyia productora de programari ha anunciat l’actualització.

Des d’aquestes ratlles vull animar a tothom que s’actualitzi a la nova versió de Flash, ja que el seu sistema informàtic esdevindrà més segur i, de retruc, les seves dades personals també ho esdevindran.

Guillem Alsina
Etiquetes: