Ja es poden registrar dominis .barcelona

Fotografia de portada de l'Ajuntament de Barcelona a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

L’ajuntament ha posat a disposició de ciutadans, empreses i entitats, la possibilitat de registrar un nom de domini vinculat amb la ciutat.

El .barcelona és un dels sufixes de domini que sorgeix producte de la liberalització i obertura del sistema de registre, i que permet proposar sufixes d’interès per a col·lectius.

I el registre del .barcelona, un sufixe controlat per l’ajuntament de la ciutat, és operatiu a partir d’avui mateix, el que vol dir que les principals empreses registradores ja poden atendre les comandes d’aquelles persones interessades en disposar d’un domini .barcelona.

Això no vol dir que es pugui disposar ja d’un lloc web accessible des d’un domini .barcelona, però si que ens podem ja fer amos d’un d’aquests per usar-lo en un futur proper.

L’ajuntament s’ha reservat per al seu ús uns quants noms de domini relacionats amb serveis públics, noms històrics o punts geogràfics de la ciutat, i que seran emprats per oferir serveis a la ciutadania, però ha volgut obrir la resta de noms al sector privat.

Els dominis .barcelona poden ser contractats per persones físiques, jurídiques (empreses) i organitzacions diverses, amb un sol requeriment: que els continguts que allotgin les pàgines web a les que dirigeixin, estiguin relacionats amb la ciutat comtal.

El preu d’un .barcelona no serà precisament baix: entre ara i el 20 de març, el preu de contractació serà de 100 euros, mentre que a partir del 21 de març serà de 40 euros anuals.

L’entitat encarregada de la gestió és la Fundació puntCAT, que també gestiona el sufixe .cat, i la qual ha guanyat aquesta gestió en un concurs públic.

Fotografia de portada de l’Ajuntament de Barcelona a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: