Kaspersky: iOS i Android, els sistemes operatius més insegurs

Imatge d'arxiu d'Eugene Kaspersky. Fotografia de la Unió Internacional de Telecomunicacions a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

L’informàtic rus afirma que Microsoft està fent bé les coses, que els cibercriminals estan obsessionats amb l’iOS i que Windows Phone és la plataforma mòbil més segura.

Conegut pel seu estil directe i per no tenir pèls a la llengua -la qual cosa ha provocat més d’una polèmica-, l’informàtic rus i cofundador de la companyia que porta el seu cognom, Eugene Kaspersky, ha ofert recentment una conferència a Austràlia, país on es trobava en viatge de negocis, de la qual se’n fan ressó diversos mitjans en línia, com ara ITwire, i que ha resultat tan sucosa com la resta de les seves intervencions.

Parlant sobre la seguretat de les diferents plataformes de programari, Kaspersky ha indicat que tots els sistemes operatius pateixen d’una o altra vulnerabilitat i que, per tant, no hi ha res segur. De fet, ja ho deia un professor que vaig tenir a la universitat: l’únic ordinador segur és aquell que està apagat, desconnectat de la corrent, tancat en una caixa forta i dins d’un bunker soterrani del qual se n’ha llençat la clau i ningú sap on és. I així i tot…

Kaspersky ha sorprès declarant que Microsoft està fent molt bé la feina amb Windows, i que la propera versió del sistema encara promet ser més segura, contradient la creença popular de que el de la companyia de Redmond és el més insegur de tots els sistemes.

L’informàtic rus explica també aquesta seguretat més forta enfront d’alternatives com Mac OS X per la popularitat de Windows, ja que és fàcil trobar enginyers informàtics del sistema de Microsoft enfront de la dificultat que està en trobar-ne del d’Apple, encara que pel que he llegit, no va aprofundir més en el tema ni va explicar detalladament el sentit de les seves afirmacions.

Pel que fa a l’àmbit de la mobilitat, Kaspersky ha indicat que iOS i Android estan sent objectius dels malfactors, i que tenen molts forats de seguretat a explotar. En canvi, va indicar que al seu parer, Windows Phone és una plataforma més segura que les dues anteriors, tot explicant que iOS s’ha convertit en una veritable obsessió per als cibercriminals.

Segurament tot es redueix a l’ús. Windows té més d’un 90% del mercat dels ordinadors personals, seguit de Mac OS X amb entre un 7 i un 8%, mentre que en l’àmbit mòbil Android deté un 50% i iOS un 40%. La versió mòbil de Windows equipa un 2,39% dels terminals a nivell mundial.

Aquest baix percentatge explicaria un escàs interès per part dels cibercriminals i, per tant, de retruc provocaria que Windows Phone sigui, ara per ara, la plataforma mòbil més segura, seguint l’argument d’Eugene Kaspersky.

Et compraries un telèfon amb Windows considerant la seva seguretat? I pel que fa a l’ordinador d’escriptori, en triaries la plataforma de programari per com n’és de segura? Creus que Microsoft està fent bé les coses tal i com diu Kaspersky?

Fotografia de portada de la Unió Internacional de Telecomunicacions a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: