Kolab integra la suite online de Collabora

Compartir

Ambdues desenvoluparan conjuntament la primera suite open source del món que residirà en el núvol.

Kolab i Collabora han anunciat conjuntament que col·laboraran en una nova iniciativa per a integrar la suite online de Collabora, la qual es pot considerar una versió en el núvol -cloud- de LibreOffice, amb el programari de col·laboració i treball en grup de Kolab, de manera que la suite de Collabora sigui el programa de creació i edició de documentació per defecte.

La CloudSuite de Collabora és compatible amb els formats Open Document, els mateixos que empra per defecte LibreOffice. La mateixa empresa també ofereix una versió de la suite ofimàtica lliure per excel·lència dirigida al seu ús a l’empresa, amb funcionalitats avançades per a aquest context com la integració amb Active Directory o el suport a llarg termini.

No només això, si no que Collabora també contribueix amb codi font a LibreOffice, donant una empenta tan a la versió d’escriptori com a l’actual visualitzador per a dispositius Android que, amb el temps, haurà d’esdevenir una suite ofimàtica mòbil completa.

La versió d’escriptori de LibreOffice serà emprada en aquest projecte com a editor de documents offline, mentre que CloudSuite serà la versió hostatjada en un servidor i accesible des de qualsevol dispositiu (navegador web d’escriptori, iOS, Android) i qualsevol lloc per a editar tant documents de text com fulls de càlcul o presentacions.

La primera versió del programari de Kolab amb CloudSuite integrada apareixerà al llarg del segon trimestre d’aquest any.

Guillem Alsina
Etiquetes: