La 10a conferència internacional de Fab Labs es fa a Barcelona

Compartir

Des del proper dia 2 i fins al 10 de juliol arriba el FAB10Barcelona. Una conferència que es dona cita a una de les ciutats amb més compromís per la innovació tecnològica. Durant aquesta setmana trobarem a la capital de Catalunya esdeveniments relacionats amb les tecnologies obertes i accessibles que estan contribuint a canviar el món. La FAB10 farà confluir una xarxa mundial de Fab Labs i els ciutadans de Barcelona per a convertir-la en una Fab City.

Durant els propers dies es reuniran representants de més de 350 Fab Labs basats ​​en més de 40 països al món que faran workshops, tallers amb impressores 3D i demostracions. La ciutat és convertirà en seu del FAB Festival  i el simposi Fab City a l’edifici Disseny Hub Barcelona, que seran oberts a tothom que vulgui participar.

En el cas del simposi Fab City, que tindrà lloc el proper 7 de juliol, els experts internacionals que hi participaran estaran centrats en els principis, les aplicacions i també implicacions de la Fabricació digital. Seguint l’objectiu de qualsevol Smart City s’aprofitarà per repensar el paper de la tecnologia, la política i la ciutadania més activa i emprenedora en el desenvolupament d’estratègies d’autosuficiència per a les ciutats productives.

fablabs4barcelona

Això no ve de nou a la ciutat, de fet ja fa mesos que en alguns districtes han posat en marxa la Xarxa d’Ateneus de Fabricació de Barcelona, que ofereix uns espais de creació i creativitat amb uns equips per al disseny i la fabricació digital de peces. Són espais on persones i entitats amb diferents trajectòries i formació, experimenten, reflexionen i fan debats sobre aspectes que tenen a veure amb l’ús de les tecnologies per a la fabricació digital, des de l’experimentació i l’aprenentatge conjunt. La idea és que cada districte de la ciutat tingui un Ateneu de Fabricació i així avançar cap a l’estratègia de barris productius que preveu el desenvolupament d’una smartcity. Una oportunitat doncs per a tothom que vol especialitzar-se en aquesta nova indústria de creació i serveis i també una oportunitat per situar Barcelona en el mapa de les #SmartCities durant aquests propers dies.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: