La Fundació puntCAT es mobilitza per augmentar la presència del català a la xarxa

Compartir

La Fundació puntCAT, l’entitat privada sense ànim de lucre que gestiona el domini .cat, ha posat en marxa la campanya “Navega en català”, que neix amb la voluntat de sensibilitzar els internautes de parla catalana per tal que naveguin en català a Internet i així contribueixin a augmentar la demanda de continguts a la xarxa d’aquesta llengua. La campanya va ser presentada divendres en un acte i està impulsada juntament amb Softcatalà i Política Lingüística.

Segons explica Santi Ribera, director de la Fundació puntCAT, un dels principals objectius de la campanya és aconseguir una normalització en l’ús del català a Internet entre els usuaris de parla catalana. Les dades emeses recentment pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) expliquen que només el 36,8% dels catalans duen a terme cerques en català a la xarxa. Aquest percentatge constata, en paraules de Ribera, que “el català encara té marge de creixement en l’àmbit digital, per tal de ser una llengua amb una presència a Internet equivalent al seu número de parlants”.

imaclupa

Per tal d’augmentar la repercussió online de la campanya la Fundació puntCAT ha donat a conèixer el web navegaencatala.cat, on s’ofereix als usuaris que ho desitgin la possibilitat de configurar els seus navegadors en català.

També s’ha creat un giny que es pot instal·lar en tots els webs que ho desitgin. L’eina s’integra al web i recomana automàticament als usuaris que naveguen en altres llengües que ho facin en català. El portal ycom.cat ha estat un dels primers en fer-ho, i recolzem plenament la campanya impulsada per la fundació. Durant els propers dies en parlarem al portal, ho explicarem en diversos articles i farem difusió a través de tots els nostres canals. NAVEGA EN CATALÀ!

Per a més informació i conèixer totes les activitats i accions de la Fundació, visiteu el seu web.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: