La història del català, protagonista de la 2ª Nit de la Llengua al Món Digital

Una imatge de la Viquimarató de l'any passat. Gentilesa de la Direcció General de Política Lingüística
Compartir

Es celebrarà una Viquimarató a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa que tindrà com a objectiu incloure a l’enciclopèdia lliure 300 fets rellevants sobre la història de la llengua catalana.

La nit del divendres 3 d’octubre, la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat celebrarà la II Nit de la Llengua al Món Digital, consistent en una Viquimarató en la qual s’incorporaran 300 fets destacables de la història de la llengua catalana a l’enciclopèdia lliure Viquipèdia.

Aquesta Viquimarató es celebrarà simultàniament a les ciutats de Barcelona (al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística), Tarragona (al Port), Lleida (Biblioteca Pública), Girona (Casa Solterra) i Tortosa (Biblioteca Marcel·lí Domingo), des de les 18:00 fins a la mitjanit, mantenint el format que ja va presentar en la primera edició de l’any passat.

Aquesta activitat s’enmarca dins del programa d’actes del Tricentenari.

Cartell de la II Nit de la Llengua al Món Digital

Cartell de la II Nit de la Llengua al Món Digital

Totes les persones interessades en participar i que vulguin fer de viquipedistes, ja s’hi poden inscriure. Si ja són usuaris registrats de la Viquipèdia, a través de la pàgina del projecte. Si no disposen encara d’usuari, a través del correu comunicacio@wikimedia.cat. La seva tasca consistirà a millorar, perfeccionar i enriquir els continguts sobre història de la llengua catalana de la Viquipèdia.

L’edició en català de la Viquipèdia fou la segona en ser creada darrere de l’original en anglès, i actualment el català ocupa la dissetena posició en nombre d’articles a l’enciclopèdia ja que, dels més de 15 milions d’articles escrits col·laborativament per usuaris de tot el món, 436.095 són en català.

Guillem Alsina
Etiquetes: