La Unió Europea elimina la itinerància (roaming)

Compartir

El parlament Europeu ha aprovat recentment l’eliminació de la itinerància de dades i veu per a la telefonia mòbil de la Unió Europea i també la unificació de carregadors tant per a telèfons intel·ligents com per a tauletes. Un pas més per la total unificació dels països integrants.

Carregador

La unificació dels carregadors -el carregador universal- comporta un benefici econòmic tant per l’empresa com pel client ja que no farà falta produir un carregador específic de cada companyia i una disminució de la contaminació ambiental i residual. Com mostrem a la imatge pròximament seran així, aprofitant la utilitat del cable USB.

Eliminació de la itinerància de dades i veu

Això vol dir per tant, que les trucades que farem si viatgem a qualsevol país de la Unió ens costarà el mateix preu com si ho féssim de la població veïna o de qualsevol província o comunitat.

Amb la resolució dictaminada a partir de l’abril del 2015 s’aplicarà definitivament la eliminació del “roaming”. Tot i què al maig hi haurà eleccions al Parlament Europeu, s’haurà de fer una nova votació amb els nous representants parlamentaris i tot apunta que sortirà novament el sí.

Les associacions d’operadores de telecomunicacions han advertit que una regulació d’aquest tipus podia derivar en una pujada de les tarifes nacionals per compensar la seva pèrdua d’ingressos per la itinerància, i que aquesta eliminació de les tarifes extra podria suposar unes menors inversions en el desplegament de xarxes més ràpides com les 4G.

En el comunicat fet públic per la Unió Europea, Nellie Kroes, vicepresidenta de la Comissió Europea ha declarat:

Aquest vot és la resposta que dóna la UE a les expectatives dels ciutadans. Es tracta de fer la vida dels europeus més fàcil i més barata. […] Gairebé tots depenem en la nostra vida diària de les connexions a les xarxes mòbils ia Internet. Hem per tant saber que comprem, sense que se’ns enganyi, i tenir la possibilitat de canviar d’opinió.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: