La Viquipèdia necessita la teva ajuda a través del micromecenatge

Compartir

La Wikipedia sempre ha insistit a tota la comunitat que funciona gràcies a les donacions i que sense les petites o grans aportacions no seria possible el projecte de l’enciclopèdia online i col·laborativa.

Aquests dies torna a aparèixer a la part superior de la web un missatge en el qual recorda als lectors que el portal no mostra publicitat ni anuncis per protegir la seva independència. Per seguir amb aquesta estratègia, explica que si cada persona que entra a la Viquipèdia donés dos euros, la recaptació necessària es realitzaria en només una hora. “El preu d’una tassa de cafè és tot el que necessitem”, apunta.

A on van els diners?

La fundació no té ànim de lucre, però això no vol dir que no pugui tenir beneficis per reinvertir en altres idees. La Wikipedia gestiona més de 10 projecte com Viquitexts o Wikidata. Els podeu consultar tots aquí.
La Viquipèdia és el cinquè portal més visitat del món, amb una mitjana de 600 milions d’usuaris únics al mes. Evidentment la major part són lectors, però també els editors que gestionen milers d’entrades a la vegada per minut, segons explica aquest estudi de Walsh. És per això que gran part de les despeses estan relacionades amb el manteniment i el hosting.

El portal requereix un equip tècnic i especialitzat que constantment renova la Viquipèdia, des de l’adaptació a dispositius mòbils, la millora de l’experiència, el desenvolupament de noves funcions o l’analítica web.

Per altra banda, existeixen les típiques despeses de qualsevol entitat o empresa. La Fundació Wikimedia té diversos departaments per gestionar l’administració, la comunicació o un equip per donar suport als editors voluntaris. Aquests organitzen tot tipus d’activitats relacionades, com per exemple la Viquimarató sobre la Internet catalana, el concurs de fotografia WikiLove Earth o el Catalan Culture Challange, entre d’altres. Es calcula que en total treballen al voltant de 250 persones en l’organització.

Nosaltres ja hem fet una donació. Ara us toca a vosaltres.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)