La Viquipèdia també presenta el seu resum de l’any

Compartir

Els atemptats de París, la crisi dels refugiats o els grans fets esportius de l’any són alguns dels temes que es tracten en un vídeo publicat per la Fundació Wikimedia.

Aquests dies, i fins al 31 de desembre, vivim una època de resums informatius de l’any; YouTube o Facebook són només dos dels serveis en línia que ja han publicat els seus, i ara li toca el torn a la Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure, que ho fa per segon any consecutiu.

En un vídeo que ha estat publicat a YouTube, realitzat com una col·laboració entre el relator de la Fundació Wikimedia Victor Grigas i diversos viquipedistes, el vídeo repassa diversos esdeveniments que s’han donat al llarg d’aquests darrers mesos des de l’1 de gener, tot amenitzat amb la música de Les quatre estacions de Vivaldi.

A diferència de les enciclopèdies tradicionals en paper, i com qualsevol mitjà en línia, la Viquipèdia és viva, evoluciona sobre la marxa i el mitjà sobre el qual es publica permet fer un seguiment en viu dels principals esdeveniments.

A més, l’enciclopèdia no és l’únic projecte de la Fundació Wikimedia, que també disposa del seu servei de notícies Viquinotícies, gestionat igualment per voluntaris i que alimenta també l’enciclopèdia, ja que els fets que s’hi relaten acaben constant a la Viquipèdia.

Durant poc menys de quatre minuts, en el videoresum del 2015 de la Viquipèdia hi podem veure reflexats els fets més impactants que s’han esdevingut al llarg dels darrers mesos, com la guerra civil a Siria i la crisi dels refugiats que en fugen, l’avanç de l’Estat Islàmic i els atemptats que aquesta organització ha comès o fomentat arreu del món, les manifestacions pel de París, el Premi Nobel a la societat civil tunisiana, l’espera per la nova pel·lícula de la franquicia Star Wars, o altres fets que han estat, per un o altre motiu -més transcendent o banal- portada a les notícies.

Guillem Alsina
Etiquetes: