La xarxa social de Cardedeu es renova

Compartir

Cardedeu.social és la primera xarxa social ciutadana, havent aconseguit 200 usuaris en el seu primer any de funcionament.

L’àmbit local també es nodreix de l’avanç de les noves tecnologies, i un bon exemple d’això és Cardedeu.social, la primera xarxa social local de Catalunya (almenys, de la que en tenim dades).

No neix com un projecte de l’ajuntament de Cardedeu, si no com una iniciativa ciutadana empesa per InformatiCat, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu l’impuls de la llengua catalana a internet.

Cardedeu.social ha aconseguit arribar als 200 usuaris en el seu primer any de vida dels prop de 17.700 que té el municipi. Si us pot semblar un percentatge baix, cal tenir en compte que no tots aquests ciutadans compten amb dret a vot i, dels qui el tenen, no tots l’exerceixen, pel que hi ha una certa despreocupació sobre la vida política de la població.

Així, en les darreres eleccions municipals, d’un cens de 13.176 van votar 7.899 persones, fregant el 60% de participació. I la participació en vot no presuposa una participació activa en el dia a dia de la vila. Així que aquests 200 ciutadans cardedeuencs que s’han inscrit a Cardedeu.social cal tenir-los en compte com el “nucli dur” d’aquelles persones més actives en la vida ciutadana.

La xarxa Cardedeu.social. Feu clic per a engrandir

Feu clic per a engrandir

Avui s’ha presentat la segona versió d’aquesta xarxa social ciutadana, la qual renova la seva imatge i ofereix noves funcionalitats. La renovació ha estat fruït d’un any de contactes amb comerços, entitats i els ciutadans de Cardedeu, que han aportat les seves idees i suggerències.

En la nova Cardedeu.social les entitats i organitzacions poden publicar els esdeveniments que organitzen, per als quals els ciutadans poden realitzar propostes o posar-se en contacte amb les entitats organitzadores a través d’un sistema intern de missatgeria.

Per als comerços, aquesta xarxa social ciutadana suposa una via de contacte directe amb els seus clients i una plataforma on poder difondre les seves ofertes.

Hom es pot fer seguidor d’un perfil, i es poden emprar els populars hashtags (paraules precedides del símbol #) per vehicular converses sobre temes concrets, i menciona (nom de l’usuari precedit pel símbol @) per referir-se a algú en concret.

Qualsevol usuari pot publicar qualsevol contingut, incloent imatges, música, vídeos, localitzacions o referències a comerços i locals.

Guillem Alsina
Etiquetes: