L’Ajuntament de Girona assumeix la gestió del Wi-Fi públic de la ciutat

La catedral, edifici emblemàtic del barri vell gironí. Imatge d'Angelo Romano a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

El consistori gironí havia decidit no renovar el contracte que l’unia a Gowex, però tampoc tornarà a licitar la concessió d’aquest servei, almenys de moment, ja que prefereix oferir-lo directament.

S’esperava que després de l’anunci de l’Ajuntament de Girona de no renovació del contracte que unia la ciutat amb l’empresa Gowex de la qual uns dies abans havia esclatat l’escàndol financer de la manipulació dels seus resultats, el consistori gironí presentés els termes d’una nova licitació, però no ha estat així.

Segons un nou comunicat de l’Ajuntament de Girona, serà el mateix organisme municipal el que es farà càrrec de la gestió de la xarxa Wi-Fi pública “mentre es treballa per definir el nou model d’oferiment a la ciutat”, segons ha indicat M. Àngels Planas, tinenta d’alcalde d’Hisenda i Gestió Municipal.

 

Aquesta afirmació deixa la porta oberta a una futura licitació entre empreses privades de la gestió de la xarxa Wi-Fi pública, o bé la cerca d’un model alternatiu. Cal recordar que la normativa vigent dificulta en certa mesura el fet que les administracions públiques ofereixin connexió gratuïta a Internet, ja que es considera que incorren en una competència deslleial envers les operadores de comunicacions.

Precisament, per tal de complir amb dita normativa, l’Ajuntament de Girona limitarà la velocitat de connexió als 256Kbps. També eliminarà els comptes premium i deixarà tot l’accés com a completament gratuït sense limitacions de temps, al contrari del que passava fins ara amb Gowex.

El servei canviarà de nom, passant a anomenar-se “Girona Free Wi-Fi”, i aquelles persones que el vulguin fer servir hauran d’omplir un formulari, fins i tot encara que estiguessin registrats amb Gowex, ja que en aquest darrer cas s’hauran de tornar a registrar.

D’aquesta manera Girona es desvincula de la polèmica empresa de Jenaro García que ha protagonitzat agres titulars aquests dies. El consistori gironí no s’ha vist afectat en cap moment per l’acció de Gowex mercès a les avantatjoses condicions contractuals que l’unien a l’empresa com a resultat de la licitació del servei (de fet, era Gowex qui pagava 55.000 euros anuals a la ciutat per la concessió del Wi-Fi públic, i no a l’inrevés), però per una qüestió d’imatge pública ha hagut de deixar de banda la relació comercial que unia ambdues entitats.

Imatge que il·lustra aquest article d’Angelo Romano a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: