L’ANC revoluciona les xarxes i fa més de 1.000 nous socis en menys d’una setmana

Compartir

Tot va començar el passat divendres 14 de març, quan l’editorial de l’ABC va demanar explícitament a les autoritats de l’Estat espanyol la dissolució de l’Assemblea Nacional Catalana després que l’entitat proposés fer una declaració d’independència pel Sant Jordi del 2015.  En un article titulat ‘Dissoldre l’Assemblea Nacional Catalana ara‘, el rotatiu madrileny també demanava que es processés Carme Forcadell, i ella mateixa va respondre amb un tweet:

Més tard,  un dels candidats de Ciutadans a les europees, Juan Carlos Girauta, va acusar Carme Forcadell de colpista i a l’ANC de ser una organització terrorista, poc plural i de preparar un cop d’Estat.

Aquestes dues greus declaracions han revolucionat les xarxes socials durant aquesta setmana, majoritàriament amb tuits de suport cap a l’organització i la seva presidenta. Així, es van organitzar diversos hashtags, algun dels quals va arribar a ser Trending Topic. Però el que més ressò va tenir va ser aquest:

Aquest HT va arribar a ser número u a TrendsMap Catalunya i segons Twitter Reach ha sigut utilitzat per més de 20.000 usuaris i amb un impacte de més de 400.000. Aquestes i altres xifres analitzades per l’equip de socialmedia d’ycom.cat demostren que és un dels hashtags amb més viralitat dels últims mesos al nostre país.

Finalment, aquest dimecres encara la reacció ha sigut més forta quan l’editorial, aquest cop del diari El País, ha tornat a criminalitzar l’organització. En un editorial titulat Un cop de mà‘.

Durant el dia d’avui molts han estat els usuaris de Twitter que han volgut donar suport un cop més a l’entitat, però aquest cop les declaracions de El País també ha provocat un allau de nous socis. Segons declaracions de l’ANC a l’equip d’ycom.cat, només avui han rebut més de 350 nous socis fins a les 17h, més del que portaven en tot el mes de març. Si ho comptem des del passat divendres la xifra puja fins a més de 1.000 socis.

Aquest matí Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, ha volgut deixar les coses clares en una entrevista feta a Els Matins de TV.

Alguns tweets fets per famosos ha disparat les altes de socis i l’allau de tweets en suport a l’ANC:

 

 

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: