Les 10 apps de Google més útils i oblidades per a Android

Compartir

Localitzar el nostre mòbil, traduir textos escrits en paper, o controlar un ordinador a distància, són coses que es poden fer amb les apps més desconegudes que Google ha publicat.

Gmail, Calendar, Photos, Chrome, Drive,… si disposeu d’un telèfon intel·ligent o tauleta tàctil amb el sistema operatiu Android, de ben segur que aquests noms us sonaran, i que la majoria de vosaltres usareu algunes d’aquestes aplicacions.

Totes estan fetes per la multinacional de Mountain View per a complementar el seu sistema operatiu i fer-ne quelcom útil. Però Google té també algunes altres aplicacions, menys conegudes i també útils. Són les grans oblidades de la botiga Play, i avui els donarem una oportunitat de sortir a la llum.

Google Opinion Rewards

Acostumes a comprar aplicacions o continguts de pagament a Google Play? Doncs aquesta eina és una bona manera d’aconseguir descomptes en el que compris.

Aproximadament un cop a la setmana, Google t’enviarà una petita enquesta o una pregunta per tal que la responguis, sobre determinats temes molt senzills i que impliquen donar la teva opinió com a consumidor (com, per exemple, escollir quin logotip és millor d’entre uns quants).

Per cada enquesta o pregunta a la qual responguis, Google et donarà un abonament d’un dòlar per gastar a la botiga Play.

Google_Opinion_Rewards

Android Device Manager

Telèfon mòbil o tauleta perduts o robats? Convenientment instal·lada i configurada, aquesta aplicació ens permet localitzar el nostre dispositiu allà on sigui, a més de poder esborrar-ne el contingut de manera remota si no volem que aquest caigui en males mans.

Android_Device_Manager

Snapseed

Dóna un toc artístic a les teves fotografies amb aquesta aplicació que et permet fer retoc fotogràfic en el mateix dispositiu mòbil, sense haver d’esperar a arribar a casa o a l’oficina i passar les imatges a l’ordinador per editar-les amb el Photoshop.

Home, sempre serà més còmode treballar en un desktop, però si ho has de fer sobre el terreny, almenys pots comptar amb aquesta utilitat.

Snapseed

Google Text-to-speech

No és una aplicació en ella mateixa, sinó un recurs que altres aplicacions poden emprar (com ara lectors de fitxers PDF o d’altres formats, navegadors web, etc.) per tal de llegir-nos en veu alta els textos que consten a la nostra pantalla.

Aquesta és una funcionalitat ideal si, per exemple, sortim a passejar i volem anar escoltant el text d’un llibre enlloc de llegir-lo.

Malauradament, encara no ofereix suport per al català, però si per a altres llengües com el castellà, anglès o francès.

Google_Text-to-speech

Google TalkBack

Recolzant-se en l’anterior Google Text-to-speech, TalkBack és una utilitat pensada per al seu ús per part de persones invidents, que els llegeix el contingut de la pantalla. No obstant això, ens pot ser útil a tots en algun moment determinat per a poder treballar amb el telèfon sense haver d’estar atents a la pantalla com, per exemple, quan anem passejant.

Chrome Remote Desktop

Imagineu-vos la següent situació: esteu al sofà, còmodament estirats, mirant una bona pel·lícula… i us en recordeu que a l’ordinador que està a l’altra punta de la casa hi heu deixat quelcom descarregant-se o una tasca per ser acabada. Quina mandra aixecar-se i anar-hi, oi?

Amb aquesta utilitat, i gràcies al navegador web Chrome, podreu controlar el vostre ordinador a distància des del vostre smartphone o tablet, sigui quin sigui el seu sistema operatiu.

Chrome_Remote_Desktop

Google PDF Viewer

Més lleuger que el visualitzador oficial d’Adobe per a documents PDF, aquesta aplicació la trobem integrada dins de la suite Google Drive, però també com a aplicació independent en cas que no utilitzem el paquet ofimàtic i sistema d’emmagatzematge en el núvol de la mateixa companyia, però necessitem d’un visualitzador de documents PDF lleuger.

Ens pot servir, per exemple, per veure i ensenyar documentació que, d’altra manera, hauríem d’imprimir, com ara targes d’embarcament o comprovants de reserves d’hotel, a més de poder llegir llibres electrònics disponibles en aquest format (que no és el més indicat per a aquesta tasca, malgrat que existeix una gran quantitat de material).

Google_PDF_Viewer

Inbox by Gmail

Potser no és tan desconeguda com per entrar en aquesta llista, però si que és una de les grans oblidades per molts usuaris.

Inbox va suposar tota una revolució quan fou presentat, ja que constituïa una nova manera de treballar amb el correu electrònic. El temps, però, l’ha silenciat, i ara gairebé no se’n parla (quants de vosaltres l’useu?).

Entre altres funcionalitats, ens permet que el correu quedi ordenat de manera automàtica segons ordre d’importància, agrupant missatges i podent afegir-los notes.

Google Goggles

Una altra gran oblidada de les apps de Google que va viure el seu moment de glòria en el passat. Permet una àmplia varietat de funcions, totes elles relacionades amb el reconeixement d’imatges.

Per exemple, si l’obrim i apuntem la càmera del nostre terminal a un monument o un edifici (sobretot si és singular), o un paisatge, reconeixerà el lloc on estem i ens buscarà informació a Internet. També és capaç de reconèixer i buscar informació sobre obres d’art com ara quadres.

De la mateixa manera, és capaç d’entendre textos. Si, per exemple, estem de viatge en un país del qual no en parlem la llengua i la carta del restaurant no es troba disponible en cap llengua que entenguem, podem fer servir Goggles per traduir-la. Encara no funciona amb el català però si amb altres llengües com el castellà, anglès o francès.

Google Handwriting Input

El nom ho diu tot: ens permet escriure a mà alçada en fins a 87 idiomes diferents, “entén” el text escrit a mà, i el converteix a caràcters tal com si els escrivíssim amb el teclat virtual.

També ofereix suport per a emojis, de manera que els podem dibuixar en pantalla i el sistema els reconeixerà.

Google_Handwriting_Input

Guillem Alsina
Etiquetes: