Les claus claus de la Indústria 4.0 es debatran a Palafrugell

Compartir

En el marc de l’Escola d’Estiu Jordi Comas, que se celebrarà el 9 i el 10 de juny, es debatrà sobre tecnologia aplicada a la indústria i se celebrarà una hackathon.

Palafrugell ha estat històricament una vila industrial, concretament amb una gran indústria del suro, el producte estrella de la zona i un dels camps en els quals Catalunya ha destacat com a potència capdavantera a Europa. I és per això que enguany la FOEG (Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona) i l’EADA han volgut celebrar-hi la cinquena edició de l’Escola d’Estiu Jordi Comas, dedicada a la Indústria 4.0, que comptarà també amb el suport de l’ajuntament de la localitat.

El que es coneix com a indústria 4.0 no és res més que l’aplicació de les noves tecnologies per automatitzar els processos de fabricació i la interconnexió entre aquests processos de fabricació i d’altres referents al producte, com ara els de distribució.

El proper dijous 9 de juny es donarà el tret de sortida a l’Escola d’Estiu al Museu del Suro de Palafrugell, espai que n’acollirà les diferents activitats. Serà a partir de les 19 hores en un acte que comptarà amb la presència de l’alcalde de Palafrugell i la consellera de la Presidència de la Generalitat, l’honorable senyora Neus Munté.

El divendres dia 10 es duran a terme les sessions formatives. El foc l’obrirà Josep Lluís Sánchez Brugarola parlant de la IoT, seguit d’Andreu Veà, el qual parlarà sobre la història d’Internet, i amb una ponència sobre creativitat a càrrec de Javier Ideami.

Una hackathon sobre la indústria surera

Paral·lelament als actes del dia 10, i entre les 16 i les 20 hores, es durà a terme la fase final d’una hackathon consistent en preparar el prototip d’una aplicació que permeti a un client conèixer quin tap li escau a una ampolla de vi o cava abans de comprar aquesta.

El premi per a l’equip guanyador serà poder participar en el concurs Emprenedors i Idees de Negoci amb Suro, comptarà amb assessorament per part d’ICSuro per materialitzar l’app i una ronda de contactes per buscar finançament. Així mateix també gaudirà d’un premi d’una nit d’hotel a les platges de Palafrugell.

Guillem Alsina
Etiquetes: