Les diferents iniciatives per la 5G comencen a convergir

Presentació a la premsa de la signatura de l'acord
Compartir

De moment només a nivell formal, el que no descarta una futura convergència tecnològica, d’altra banda molt necessària.

Les principals iniciatives que treballen en com ha de ser la propera generació de connectivitat mòbil (5G) i que s’han marcat el 2020 com a tret de sortida per a aquesta, han arribat a un principi d’acord per col·laborar en la celebració d’esdeveniments al voltant d’aquest futur nou estàndard de comunicació, i que comportarà la celebració de dos esdeveniments globals sobre la 5G.

Les entitats signants d’aquest acord són 4G Americas (continent americà), The Fifth Generation Mobile Communications Promotion Forum (5GMF, Japó), 5G Forum (Corea del Sud), IMT-2020 Promotion Group (República Popular de la Xina), i 5G Infrastructure Association – Public Private Partnership (5G PPP, Unió Europea).

Aquest principi d’acord no obliga a res, i només preveu l’organització d’aquests esdeveniments conjunts per a discutir com ha de ser i s’ha de reglamentar l’ús de la futura 5G, però és una base per a possibles i més que probables futurs acords en matèria tecnològica que haurien de desembocar de manera ideal en una única definició de com ha de ser a nivell tècnic la 5G.

De fet, i en els esdeveniments que s’organitzaran de manera conjunta, es debatrà sobre qüestions més tècniques tal com la definició de la 5G, l’espectre a emprar i la manera de regular-lo, i els futurs estàndards globals.

Els dos primers esdeveniments es celebraran a l’Àsia i a Europa respectivament. Les entitats signants no n’han donat més detalls, com ara dates i llocs de celebració.

Fotografia de portada: presentació a la premsa de la signatura de l’acord

Guillem Alsina
Etiquetes: