Les Live Photos ja funcionen a Tumblr i Facebook

Imatge de Kārlis Dambrāns a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

El nou format creat per Apple comença a ser suportat per alguns dels serveis en línia més populars.

Les Live Photos foren una de les novetats presentades per Apple juntament amb l’iPhone 6s aquest passat mes de novembre, un nou format d’imatge que, realment, s’assembla a un petit vídeo d’uns escassos 1 o 2 segons, i que permet captar una petita part del moviment en els instants previs i immediatament posteriors a la presa de la imatge que fem. Això si, sense deixar de ser un format de foto, sense ser un format de vídeo en cap moment.

A aquest format, com a qualsevol altre de nou, li mancava el suport d’altres serveis i productes, i aquests darrers dies han estat dos els serveis en línia capdavanters que l’han incorporat, i de tots dos n’informa el rotatiu nord-americà TechCrunch: per una banda, fa uns dies, ho feia Tumblr, i ara també s’hi apunta Facebook.

Tumblr és bàsicament un servei de blogging visual, molt popular per servir de magatzem a imatges en format GIF animat, moltes de les quals són fetes servir a posteriori com a mems en els comentaris dels internautes en fòrums i llocs web. Amb aquest historial no era d’estranyar que aquest lloc web es comptés entre els primers en implantar Live Photos, un format d’imatge que permet desar el moviment.

Ara per ara, les Live Photos a Tumblr es poden veure a l’app per a dispositius mòbils. Per a què a la web també s’hi puguin veure, cal disposar d’un navegador web que les suporti.

Pel que fa a Facebook, de moment estan en fase de proves del suport a Live Photos a la seva app per a iOS a un grup sel·lecte d’usuaris que els fan de conillet d’indies. A principis del 2016 s’hauria de començar a desplegar el suport entre tots els usuaris.

Fotografia de portada de Kārlis Dambrāns a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: