L’Eurocopa a Internet a dues velocitats segons el país des d’on es miri

Compartir

La web de la UEFA no només no està optimitzada per a dispositius mòbils, sinó que també és més ràpida de carregar al nord que al sud d’Europa.

Que la Unió Europea va a dues -o més- velocitats, és una cosa que molts tenen com a segura, i això també es palesa en la infraestructura de connectivitat a Internet, més eficient i ràpida en alguns països, i més precària en d’altres.

Malgrat que intuïtivament tots podríem indicar-ho, una dada ens ho confirma: els temps d’accés a la web de la UEFA en el que portem celebrat d’Eurocopa.

Un estudi recentment dut a terme per Dynatrace, revela que els internautes espanyols i italians han tingut un temps d’accés a aquesta web d’uns 10 segons, mentre que els seus homòlegs francesos, britànics o alemanys només n’han trigat 3 o 4.

Això ens permet dibuixar ràpidament un eix est-oest que divideix la Unió Europea en dues, com tants altres factors: un nord amb millors infraestructures, i un sud més deprimit en aquest aspecte.

Per si això no fos poc, la UEFA no ha dut a terme de manera correcta la seva adaptació al món de la mobilitat: segons continua desgranant Dynatrace en el mateix estudi, el temps de càrrega de la versió mòbil triplica el de la versió per a escriptori.

Per tal de dur a terme el seu estudi, Dynatrace ha monitorat el rendiment de quatre pàgines crítiques corresponents al lloc web oficial de l’Eurocopa 2016 des dels cinc països anteriorment esmentats, tant des d’ordinadors, com des de smartphones o altres dispositius.

De totes maneres, si considereu que la UEFA no s’ha posat prou les piles en el tema mòbil, hauríeu de saber que ha arreglat força les coses respecte al què va fer la FIFA per al mundial del 2014, en el qual la versió mòbil de la web oficial funcionava encara pitjor respecte a la versió per a escriptori.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: