#mapaFabra, una iniciativa per recollir els espais dedicats a Pompeu Fabra

Compartir

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura impulsa el projecte #mapaFabra, una iniciativa a les xarxes socials que pretén recollir en un mapa les imatges dels espais dedicats a Pompeu Fabra a diferents indrets dels territoris de parla catalana, amb l’objectiu de visualitzar el reconeixement que té la figura del mestre. La iniciativa s’emmarca en els Premis Pompeu Fabra, que es lliuraran el proper 8 d’abril.

unnamed (3)

La mecànica del mapaFabra consisteix a compartir fotos de llocs dedicats a Pompeu Fabra a Twitter, citant @llenguacatalana i afegint-hi l’etiqueta #mapaFabra, l’adreça i la població on s’ha pres la imatge o bé les coordenades. També s’hi pot participar compartint-les al mur de la Pàgina Llengua Catalana de Facebook. Totes aquelles persones que facin aportacions participaran en el sorteig d’un lector de llibres electrònics. La participació estarà oberta fins al 2 de juny.

Un exemple:

 

Les persones que facin les seves aportacions fins al 4 d’abril, podran assistir a l’acte de lliurament dels V Premis Pompeu Fabra, el dia 8 d’abril, al Palau de la Generalitat. Per fer-ho només han de fer arribar les dades (nom i cognoms i adreça de correu electrònic) i la fotografia que hagin aportat al #mapafabra a l’adreça dgpl.cultura@gencat.cat.

Pompeu Fabra és present a la vida de molts ciutadans dels territoris de parla catalana: a la universitat, als transports públics, a la xarxa viària… Hi ha molts llocs que porten el seu nom. Volem recollir-los tots i fer el #mapaFabra per visualitzar el gran reconeixement que el mestre té arreu del país. Alguns exemples són la Universitat, la plaça de Sabadell, la parada de metro, a Badalona, etcètera.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: