Més de 40.000 signatures demanen a TripAdvisor que permeti escriure ressenyes i opinions en català

Compartir

Tot just acabem la campanya de les #10raons perquè els productes digitals parlin català, però malgrat els beneficis obvis, encara ens queda molt feina per fer. I un exemple és TripAdvisor, el popular servei de comentaris sobre restaurants, hotels, atraccions i més, ja que no utilitza ni permet el català. Així ho han denunciat diverses vegades entitats com Plataforma per la Llengua o usuaris com Orlando Barrial, i aquest últim s’ha decidit a no només fer-ho públic sinó també començar una campanya a Change.org per demanar a l’empresa que permeti valorar les experiències en la nostra llengua.

En una notícia publicada al diari Ara el passat 28 de maig de 2013, un usuari va denunciar el mateix problema, i la resposta va ser: “Moltes gràcies per dedicar part del teu temps a escriure una opinió a TripAdvisor. Lamentem comunicar-te que no podem publicar la teva opinió, ja que, per ara, no comptem amb la infraestructura per poder processar opinions en català, tot i que esperem, això sí, poder fer-ho en un futur. Mentrestant, si ho desitges, pots enviar la teva opinió en un dels idiomes que per ara sí que podem processar. Per fer-ho, utilitza el formulari que has utilitzat anteriorment”.

Més d’un any després, i amb més llengües disponibles amb un número de parlants i usuaris molt inferior al català, no tenim ni la infraestructura ni tenim notícies sobre la traducció del servei.

La petició oberta a change.org ha aconseguit reunir més de 40.000 signatures, però aquests últims dies està creixent a un ritme de 10.000 per dia, ja que ha estat molt compartida a les xarxes socials. Sempre és difícil saber fins a quin punt aquestes demandes onlines tenen sentit i poden tenir èxit, però de ben segur que els responsables de TripAdvisor veuran el potencial d’utilitzar el català en el seu servei. Per això, us animem primer a omplir la petició però també a preguntar a través de Twitter o Facebook, sempre de forma educada, els motius pels quals no ho han fet encara, i si ho pensen fer en un futur proper.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: