Microsoft es llença a l’assalt de l’iPhone

Compartir

Amb pocs dies de diferència s’han conegut dos projectes de programari de la multinacional de Redmond per a la plataforma mòbil d’Apple.

Si fa uns dies coneixíem, a través de diverses publicacions principalment nord-americanes, que Microsoft està preparant l’arribada a iOS (el sistema operatiu mòbil d’Apple que equipa l’iPhone o l’iPad) del teclat de Windows Phone, la darrera novetat en matèria d’apps de la companyia dirigida per Satya Nadella per a la plataforma d’Apple és un lector de noticies, el Microsoft News Pro.

Aquest darrer busca aportar-nos continguts altament rellevants per a la nostra activitat, i es pot gaudir tant com a app per a iOS, com a través de la web. Per accedir-hi, tan sols ens hi haurem de donar d’alta amb el nostre compte de Facebook o bé de LinkedIn.

No deixa de ser curiosa aquesta voluntat de Microsoft de fer-se present a la plataforma d’Apple amb un programa que, de moment, no està ni disponible com a app nativa per al seu Windows 10 en smartphones, encara que deu ser factible migrar-la fàcilment amb les eines que la mateixa companyia de Redmond va presentar fa uns dies, i que faciliten la migració del codi font d’una app d’iOS a Windows 10.

L’estratègia exacta que Microsoft segueix amb aquestes apps resta encara per veure, però és probable que, senzillament, es vulgui fer visible com a marca als usuaris de l’iPhone, ja que és probable que aquests tinguin, en general, poca experiència amb els productes de la multinacional de Redmond.

Tant el teclat com el seguiment de notícies, són apps que Apple ja proporciona per a iOS, pel que els moviments de Microsoft passarien per oferir substituts nadius a funcionalitats del programari ja cobertes directament per la companyia de la poma.

Guillem Alsina
Etiquetes: