Microsoft ja deixa tocar les extensions d’Edge

Compartir

Amb unes poques encara disponibles, ens caldrà instal·lar la darrera build de Windows 10 en el nostre ordinador per a gaudir-ne.

Tal com ja avançàvem fa uns dies, Microsoft ha posat en línia una preview de les extensions per al seu navegador web Edge, que es podran descarregar en versió definitiva més endavant aquest mateix any, en data encara per determinar.

Per poder instal·lar i provar aquestes extensions ens caldrà disposar de la build 14291 de Windows 10 instal·lada, la qual ja es troba per a descàrrega en l’anomenat “anell ràpid” per als Insiders, aquells qui proven les noves versions de Windows abans que ningú. De moment n’hi haurà unes poques disponibles, però la voluntat de Microsoft és que el seu nombre vagi augmentant.

Les extensions es podran aconseguir des del mateix navegador web, només ens caldrà fer un clic sobre el botó “Més” (More) que trobarem a la part superior dreta de la interfície del navegador i, del menú que ens sortirà, fer clic sobre Extensions.

Aconseguir extensions des del mateix Microsoft Edge

Més endavant també es podran aconseguir des de la botiga d’aplicacions del sistema, la Windows Store, però ara per ara han de ser instal·lades manualment.

Almenys de moment, aquestes extensions només estaran disponibles per a la versió d’escriptori (desktop) de Windows 10, sense saber-se encara amb seguretat si més endavant passaran també als mòbils encara que sigui en menor quantitat i amb limitacions, o es quedaran tancades en l’espai dels ordinadors.

Si hem de tenir en compte precedents d’altres plataformes com Chrome o Firefox, és probable que les extensions no acabin fent el salt a l’ecosistema mòbil i, si ho fan, sigui en un nombre molt reduït en comparació amb les disponibles per a la versió d’escriptori d’Edge.

En haver estat presentades encara en fase de desenvolupament, des d’aquí no podem assegurar una total estabilitat del navegador Edge quan li siguin instal·lades les extensions disponibles, ni que aquestes no provoquin un forat de seguretat explotable de manera remota.

I és que la mateixa Microsoft admet que encara s’estan provant les APIs que permeten construir aquestes extensions, i aquest és precisament el motiu que fa que en puguem gaudir en fase preview, el fet de ser provades per part dels usuaris.

Juntament amb les extensions, Microsoft ha afegit diverses altres millores menors a Edge.

Guillem Alsina
Etiquetes: