Microsoft proporcionarà la infraestructura informàtica per al festival d’Eurovisió

Imatge gentilesa de Microsoft
Compartir

La plataforma cloud Azure allotjarà els continguts multimèdia per a les cadenes de televisió i l’app per als seguidors, i la xarxa social Yammer serà utilitzada pels professionals que treballin a l’esdeveniment.

Microsoft, la Unió Europea de Radiodifusió, i la ràdio pública d’Àustria han anunciat un acord mitjançant el qual la companyia de Redmond es converteix en el partner tecnològic de la propera edició del festival d’Eurovisió, que se celebrarà a Viena del 19 al 23 de maig després que l’any passat, i en el certamen celebrat a Dinamarca, guanyés Conchita Wurst, representant d’Àustria.

Com en cada edició de l’esdeveniment, aquest serà retransmès no només per les cadenes de televisió europees, sinó també per altres de tot el món fins a totalitzar uns 200 milions d’espectadors, a més que l’organització haurà d’oferir vídeo, àudio i imatges a més de 1.700 periodistes acreditats.

Tota aquesta infraestructura es recolzarà en els serveis de Azure, el núvol de Microsoft, el qual també es farà càrrec del funcionament de l’app mòbil oficial de l’esdeveniment, i que permetrà votar als seguidors del concurs. Fàcilment, aquesta app podria arribar al mig milió d’usuaris concurrents, de manera que tot el sistema ha d’estar preparat per a una gran càrrega de treball.

A més del treball tècnic per a proporcionar vídeo i àudio a les cadenes que retransmeten l’esdeveniment i als periodistes acreditats, Microsoft també proporcionarà les solucions que permetran coordinar als treballadors i voluntaris del festival a través de la seva xarxa social Yammer.

Als voluntaris (uns 800 en total) se’ls proporcionarà un smartphone Lumia 535 per a què puguin comunicar-se amb l’organització emprant les apps desenvolupades a tal efecte.

Eurovisió 2015 en xifres. Infografia cortesia de Microsoft

Eurovisió 2015 en xifres. Infografia cortesia de Microsoft

Guillem Alsina
Etiquetes: