Microsoft reforça Windows Defender

Compartir

El seu producte de seguretat incorpora característiques de detecció d’amenaces per a organitzacions.

La lluita contra les amenaces cibernètiques en organitzacions com ara empreses difereix en certa mesura de la que es dóna en els equips dels usuaris, ja que aquests darrers es veuen afectats principalment pel malware, mentre que en les organitzacions es pateixen també altres amenaces com els atacs DoS.

Microsoft va anunciar a principis d’aquest mes l’expansió del seu producte de seguretat Windows Defender, pensat inicialment per proporcionar als sistemes operatius Windows una defensa bàsica contra el malware en entorns principalment domèstics, per tal de fer front a amenaces molt més sofisticades que atempten contra la seguretat corporativa, un àmbit que fins ara era deixat per Microsoft més per a altres empreses especialitzades en productes de seguretat.

El Windows Defender Advanced Threat Protection es basa en els clients instal·lats en els ordinadors de l’organització i un servei en el núvol per a analitzar el comportament de la xarxa i detectar amenaces de tota mena. És, en certa mesura, una intel·ligència artificial aplicada al descobriment i prevenció d’amenaces cibernètiques.

Els equips amb Windows Defender actiu es comporten com a sensors, amb l’avantatge que no només comptem amb les dades de la nostra pròpia organització per a què el sistema realitzi una anàlisi del que passa, sinó que pot detectar amenaces a la nostra xarxa i a la d’altres usuaris en base a una activitat global tot detectant, per exemple, indicis d’atacs DDoS pels indicis que troba a la xarxa en un escaneig global.

El nou servei de Microsoft també té en compte l’historial dels darrers sis mesos per tal de detectar patrons de conducta que l’acabin portant a identificar comportaments sospitosos i amenaces.

Windows Defender Advanced Threat Protection es troba actualment ja en funcionament en els primers clients corporatius, en una fase inicial d’arrencada sense estar encara disponible al mercat.

Amb aquest moviment, Microsoft es posiciona en l’àmbit de la ciberseguretat i la ciberdefensa avançades, un espai que, com deia abans, fins ara havia deixat per a altres companyies especialitzades, però que cada dia està guanyant més importància i generant, amb això, un volum de negoci a tenir molt en compte.

Guillem Alsina
Etiquetes: