Milers d’internautes ajuden a buscar l’avió desaparegut a través d’un web

Compartir

L’empresa nord-americana, Digital Globe, una de les més importants del món en fotografia i cartografia per satèl·lit, ha posat a la disposició dels internautes un web on poden ajudar a buscar l’avió de Malaysia Airlines, desaparegut fa gairebé una setmana amb 239 persones a bord quan cobria el trajecte Kuala Lumpur – Beijing.

El misteri d’aquest cas inaudit cada cop és més gran i sembla que els equips oficials de recerca, on hi participen 12 països a través de 42 vaixells i 39 avions, no són suficients per trobar les restes de l’aparell.

És per això que s’ha activat aquesta pàgina web, on es requereix de l’ajuda dels ciutadans per trobar aquesta agulla en un paller de aproximadament 1.235 kilòmetres quadrats, equivalents a la superfície que s’ha determinat més provable on l’aparell podria haver caigut. D’aquesta manera, s’adjudica a cada usuari una porció del mapa on podrà indicar mitjançant tags si hi veu cap resta de combustible, algun fragment de l’avió o el seu passatge.

aviodesparegut copia

En el cas d’identificar algun rastre, aquesta informació es podrà reportar a la companyia i aquesta s’encarregarà de transmetre-ho a les autoritats competents.

Les imatges obtingudes via satèl·lit han estat penjades a la web Tomnod, un site de crowdsourcing, és a dir, que potencia la col·laboració solidaria de la ciutadania en casos d’emergència com el d’aquest avió.

Més de 25.000 persones ja s’han registrat al web per ajudar i més de 600.000 hi han accedit en els últims dies.

Últimes notícies de l’avió

Després de sis dies d’intensa cerca i cap resultat concloent, les autoritats malaies han accedit a ampliar l’àrea d’investigació que s’ha expandit fins la Índia, concretament a la badia de Bengala, a l’oceà Índic.

Tanmateix la pluja de declaracions contràries dels principals implicats, malaisis, xinesos i nord-americans, i les múltiples informacions sense verificar que han publicat alguns mitjans de comunicació posa de manifest que de moment no hi ha cap prova concloent sobre el destí d’aquest avió i els seus passatgers.

Fonts nord-americanes han afirmat que va volar més de 4 hores després d’apagar-se la senyal, el que implicaria que podria haver arribat fins la Índia, el Pakistan o fins i tot Austràlia, però les autoritats malaies ja s’han afanyat a desmentir-ho titllant-la d’informació “incorrecta”.

En mig d’aquest caos, es troben les famílies que de moment esperen a obtenir, si més no, una resposta a la incògnita del parador dels seus sers estimats.

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: