Minix es converteix en espònsor Diamond de la Fundació XBMC

Compartir

Una aportació econòmica i l’obertura dels recursos de programació de l’XBMC adaptat als seus dispositius, part de l’acord.

La fabricant de Hong Kong especialitzada en mini-PCs ha anunciat que s’ha convertit en espònsor Diamond de la Fundació XMBC, la qual s’encarrega del desenvolupament i promoció del programari de media center Kodi, fins fa poc conegut com XBMC.

Minix utilitza aquest programari en els seus dispositius, la reeixida sèrie X de mini PCs basats en microprocessadors ARM i el sistema operatiu Android, concebuts essencialment per actuar com a set-top box a la sala d’estar dels nostres domicilis, connectats al televisor.

Gràcies a l’ús d’un Android estàndard (encara que amb possibilitat d’utilitzar una interfície dissenyada per la mateixa Minix i més adequada per al seu ús en televisors), aquests dispositius poden aprofitar les apps existents per als nostres smartphones i tablets, per la qual cosa ens ofereixen un entorn i uns programes familiars per a un ús fàcil.

En virtut de l’acord al qual han arribat Minix i la Fundació XBMC, la primera pagarà 10.000 dòlars anuals a la segona, així com obrirà tots els recursos del programari XBMC Minix Edition als desenvolupadors.

Guillem Alsina
Etiquetes: