Mozilla porta Firefox a iOS

Compartir

De moment només disponible en fase de proves per a Nova Zelanda, la seva disponibilitat general per a tot el món està prevista per a algun moment del darrer trimestre de l’any.

Mozilla ha anunciat el llançament de forma limitada de la primera preview de Firefox per a iOS que, de moment, només estarà disponible per als usuaris de Nova Zelanda.

El motiu d’un llançament tan limitat geogràficament és emprar el país de les antípodes com a base de proves per tal de millorar-ne el rendiment i polir els errors que s’hi puguin trobar, abans de passar a la següent fase i estendre la disponibilitat a més països.

Entre les funcionalitats amb les que compta, Firefox per a iOS (que es podrà emprar tant en els smartphones iPhone com en els tablets iPad) permet usar els comptes de Firefox, amb la qual cosa podrà sincronitzar l’historial de navegació, els preferits, les pàgines obertes i les dades d’accés als llocs web (noms d’usuari i contrassenyes) entre diferents dispositius com ara l’ordinador de sobretaula i el mòbil, independetment que el primer empri una plataforma de programari diferent de la d’Apple.

També disposa de la capacitat de cerca intel·ligent, la qual ens permet sel·leccionar el cercador a fer servir, i ens dóna suggeriments de resultats semblants a la cerca que li proporcionem.

Firefox per a iOS serà posat a disposició de la resta dels usuaris, és d’esperar que ja en versió definitiva, més endavant al llarg del darrer trimestre d’aquest any. Si sou usuaris del navegador web de Mozilla en altres plataformes i us interessa estar al corrent de les novetats que aquest depara en la plataforma mòbil d’Apple, us podeu subscriure a la llista de correu per tal de ser avisats quan aquest es trobi disponible, a més de les principals novetats que vagi afegint.

Guillem Alsina
Etiquetes: